keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Tosi torjuntaa

Tytär aivastelee ja kuumeilee. Mieheltä ei juuri tullut suusta pihinää kummempaa. On kuulemma "kurkku ihan s***n kipee". Kurssilaisilta on menneet äänet, samoin parilta ystävältä. On taas siis se aika vuodesta, kun nokka vuotaa, ränni valuu, yskintäkuorot kisaavat äänekkyydestä ja talot voisi lämmittää kuumeisilla ihmisillä.

Minä yritän väistellä viruksia. Aseina liukkaat liikkeet ja arsenaali pillereitä. Aamurutiineihin kuuluu kourallinen tabletteja ja kapseleita ison vesilasin kera, johon on sekoitettu Echinaforsea: 2 monivitamiinia, 2 jättihelokkia, 2 kuitua, 2 maitohappoa ja kalaöljy. Illalla nappaan vielä 1-2 vitamiinipuristetta tekemään ihmeitä yön aikana. Neuroottista tai ei, mutta tautisina aikoina kulkiessani julkisilla paikoilla en koske kaiteisiin ja avaan ovet käsi hihan sisässä. Olen täysin vakuuttunut, että säästyin viimekertaisilta sikapossutaudeilta tämän ansiosta. Ainakin sairaalassa toimii!

Jos Suomessa yrittää välttää liikkumista epidemioiden aikana, saa pysytellä kotona puolet vuodesta. Ei siis onnistu. Otetaan avuksi lämpimän mehun juominen, runsas vesi ja C-vitamiinitehokuuri. Vähintään nelinkertaiset annokset kehiin (ja juokset vessassa: C-vitamiini kun ei varastoidu vaan ylimääräinen tulee ulos). Jotkut vannovat superfoodin nimiin kaikessa, mutta kalliiksi tulee tuo torjunta.

Voit ottaa flunssarokotteen. Olen elämäni aikana kerran sen ottanut, enkä ole koskaan ollut niin paljon sairaana kuin sinä syksynä. Sain varmaan kaikki muut virukset, paitsi sitä, mitä vastaan olin rokotettu. Sitä paitsi inhoan piikkejä.

Hauskin kuulemani flunssan ehkäisykeino tulee Virosta. Sieltä Hämeeseen töihin tullut naislääkäri ohjeisti, että uitetaan puuvillasukat Kossussa tai Vodkassa, tiristetään ne nihkeiksi ja vedetään puhtaisiin jalkoihin. Päälle villasukat tuomaan lämpöä, imemään kosteutta ja sitten eiku nukkumaan. Aamulla pitäisi olla flunssan ensioireet poissa (ja nukkujan varmaan pienessä pöhnässä!). Täytyy myöntää, en ole kokeillut, mutta jos ensi yönä...

Valkosipulin parantaviin vaikutuksiin uskoo monikin. Yön ajaksi voi halkaistut valkosipulin kynnet laittaa tyynyliinan sisään, josta ne tuprauttelevat eteerisiä höyryjään nukkujan onteloihin. Olen myös kuullut, että ne puolikkaat kynnet voi työntää korvakäytäviin tai varpaiden väliin sukkien sisään unten ajaksi. Pääset siis kätevästi eroon paitsi flunssasta myös petikaverista. Varmista asia hörppäämällä höyryävän kuumaa sipulimaitoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti