perjantai 26. marraskuuta 2010

Tosi NuuskaPikkuMuikkuMyy

Näytä täysikokoinen kuvaJäi menemättä tämän hirvittävän köhän takia pikkujouluihin. Aikani harmiteltuani päätin kirjoittaa vähän lisää tänään. Tähän juttuun sain inspiraation kollegaltani ja ystävältäni Tovelta. Ha-haa, ja hänen kaimaltaan Janssonilta! Viesteilimme Naamakirjan sivuilla ja Tove antoi palautetta kirjoittamistani jutuista. Jostain syystä keskustelu kääntyi Muumi-kirjojen hahmoihin. Tove kertoi tehneensä Fb:n muumitestin ja saaneen tulokseksi Niiskuneiti. Mikä järkytys hänelle (ja minulle)! Ei, Tove ei ole hienosteleva nirppanokka! Hän kertoi olevansa matkalla kohti Muumimamman ja -papan harmoonista yhteiseloa: "Mitä tuumaat rakas? sinä saat päättää kulta! Oletpa huomioinut kaiken! Päätä sinä kulta! Så underbart älskling! Nyt on siis kovassa etsinnässä sisäisen muumimamman löytäminen. Mutta mistä kun pää on enemmän Pikku Myyn?!!" Minusta tuo oli niin mainiosti sanottu, että kysyin, saanko lainata häntä jossain vaiheessa. 


Kirjoittelin taannoin horoskoopeista. Muumimaailma voi toimia myös eräänlaisena persoonallisuuksien verrokkikenttänä. Toven testitulos sai miettimään, keneen Muumeista itse samaistun. Guugletin siis "muumitesti" ja kas sieltä aukeni linkki http://akuswanderings.blogspot.com/2007/07/pieni-muumitesti.html Luin myös mielenkiintoisen gradun, jossa muumimaailmaa verrattiin nyky-yhteiskuntaan. Tove Jansson oli fiksu nainen. Hän käsitteli kirjoissaan vaikeita elämän aiheita, mm. yksinäisyys ja erilaisuus. Hänellä oli myös uskomaton kyky aikuisena kirjoittaa lapsen kielellä (Kuvanveistäjän tytär-novellikokoelma). 


Näytä täysikokoinen kuvaMuumitestissä olen Nuuskamuikkunen. Juu, seikkailijaluonne (nouseva jousimies) ja pukeutuu käytettyihin vaatteisiin (kirppisharrastus). En tosin kalasta enkä polta piippua. Nuuskamuikkusen katsotaan olevan hieman taikauskoinen ja kapinallinen, hän matkustaa talveksi etelään ja palaa kevään tullen (ihana mahdollisuus). Minäkin kärsin pimeästä ja kylmästä. Myös Nuuskiksen moton allekirjoitan: Kenenkään ei pidä omistaa enempää kuin jaksaa kantaa (vrt. Fb-profiilini motto).  Kuitenkin pidän itseänikin myös enemmän Pikkumyymäisempänä. Hyväntahtoisesta sellaisesta. Itsepäisyys, itsenäisyys, tekee mitä haluaa (noin isäni luonnehti minua tulevalle/myös nykyiselle miehelleni). Hmm!  Wikipediasta luettuani selvisi, että Nuuskamuikkunen onkin Pikku Myyn pikkuvelipuoli! Samaa sukua siis, voin omia kummankin piirteet.


Täytyy testata perhe. Luulen, että täällä asuu pari muutakin Nuuskamuikkusta ja Pikku Myy. Miehessä on kyllä hieman Niiskumainenkin puoli ja on hänessä vähän Muumipappaakin. Pitäisikö minunkin siis kurkotella kohti Muumimamman tyyneyttä? .... Ääh! Elämä saa kummasti virtaa jekkuilusta saapikkaat jalassa! 


PS. Perhe testattu. Neito on Nuuskamuikkunen hieman yllättäen (olin aivan varma, että Pikku Myy), poika arvatenkin Nuuskamuikkunen (toinen vaihtoehto Niisku, sekin stemmaa) ja mies (hih!) Nipsu, mammonan perään!  Ei kommentteja:

Lähetä kommentti