tiistai 16. marraskuuta 2010

Tosi höpöskooppi

Myönnetään, olen kiinnostunut mystiikasta, horoskoopeista ja astrologiasta. En usko päivittäisiin lehtien höpöskooppeihin (kännykän arvaavan tekstinsyötön luoma ihana uusiosana), mutta astrologian pohjalta tehtyihin persoonallisuuden karttoihin kylläkin. Googletin erilaisia syntymäajan mukaan tehtyjä määritelmiä, horoskooppityyppejä ja tutkailin, kuinka paljon ne ovat kohdallani yhteneväisiä. Siinä vierähtikin sitten tovi.


Länsimaisessa horoskoopissa olen vaaka. Allekirjoitan liki kaiken mitä, vaaoista sanotaan: 
Näytä täysikokoinen kuvaEläinradan diplomaatti, sympaattinen, pyrkii koko loppuelämänsä miellyttämään muita jopa oman hyvinvointinsa kustannuksella. Hänestä kasvaa äärimmäisen herkkä mielialojen aistija, tekee kaikkensa välttääkseen konfliktin, oikeudenmukainen, omaa voimakkaan sosiaalisen omatunnon. Just! Vaaka on miellyttävä seuralainen ja hyvä ystävä, päätöksen tekeminen ei tälle jahkailijalle ole ikinä helppoa, on taipuvainen turhamaisuuteen,ei pysty päättämään mitä pukisi päällensä. Just just! Vaaka on älykäs, rakastaa syvällisiä keskusteluja - ja osaa suuttuessaan sanoa ne asiat, jotka satuttavat kaikkein eniten, kyky keskittyä olennaiseen. Vaaka rakastaa, sisällään syvälle istutettu tarve olla parisuhteessa. Vaaka kasvaa täyteen mittaansa vasta ollessaan vapaa ja tasavertainen kumppani. Älä anna hänen nöyrtyä palvelemaan itseäsi, niin saavutat rakkauden, jonka syvyydestä olet tuskin uskaltanut edes haaveilla. Oih!


Parhaimmillaan Vaaka on ammateissa, joissa hän pääsee neuvomaan ja auttamaan toisia ihmisiä - terapeuttina, kouluttajana, konsulttina - tai ihan oikeasti diplomaattina. Kauneutta rakastava Vaaka soveltuu hyvin myös taiteellisiin ammatteihin: valokuvaajaksi, sisustajaksi tai vaikkapa taiteelliseksi muotoilijaksi.


Näytä täysikokoinen kuva Tiedän senkin, että iän myötä nouseva merkki alkaa vaikuttaa enemmän. Kyllä: Jousimiehet filosofoivat ja kaipaavat tilaa ja vapautta ympärilleen. Jouskari on optimisti,  kärsimätön, valloittava idealisti joka elää täysillä ja hurmaa mennen tullen kanssakulkijansa maailmanmatkoillaan, hänen päänsä on täynnä suuria unelmia ja hän sukeltaa suin päin seikkailuihin. Pian olen Camel-boots-nainen "joka kulkee omia polkujaan!"


Kiinalaisessa horoskoopissa olen apina, elementtini maa. Apina on viihdyttävä, huumorintajuinen kumppani, vapautta rakastava luonne ja verraton ystävä, yleensä koko ajan äänessä, kekseliäs ja hyvä ratkaisemaan ongelmia. Hän on suvaitsevainen, järkkymätön ja hänellä on luova järjestelykyky, hyväsydäminen, vaikka saattaa joskus vaikuttaa röyhkeältä. Hänen mielestään ei ole mitään pahaa päästellä joskus valkoisia valheita. Apina on myös utelias ja valmis kokeilemaan kaikkea, antaa helposti periksi mielihaluilleen ja haluaa tehdä asiat tässä ja nyt. JOO-O, aika yhteen menee!


On olemassa myös muinainen Druidien puuhoroskooppi. Sen mukaan olen Pihlaja (se on muuten ollut aina lempipuuni). Herkkä Pihlaja on charmikas, iloinen, tunteellinen, intohimoinen, levoton ja lahjakas, hänellä on hyvä maku, taiteellista silmää ja hän rakastaa elämää, pitää huomion kohteena olemisesta ja on myös hyvää seuraa mitä erilaisimmissa olosuhteissa. Vaikka hän on itsenäinen, saattaa hän myös joskus asettaa itsensä riippuvaiseen asemaan. Hmm, samaa on...


Uusin tuttavuus löytyi afrikkalaisesta horoskoopista: Taivaanranta 4.10.-3.11.

Taivaanranta kurkottaa kaukaisuuteen tuntemattomana, saavuttamattomana ja houkuttelevana. Oman rajoittuneen ympyrän ulkopuolella olevan maailman näkeminen korostuu Taivaanranta ihmisillä voimakkaana. Merkin alla syntyneillä on pakottava vaeltamisen tarve, heidän täytyy tuntea maailma ja he matkustavat kokemuksia varastoidakseen. Vaeltamisen intohimo tekee heistä suuria uneksijoita ja runoilijoita - he ovat kokeneet inhimillisen olemassaolon kokonaisuuden. Ahaa!
Näytä täysikokoinen kuvaMystisin löytö oli 9 Star Ki astrologia. Olen numero 5; Keltainen Maa Tähti joka edustaa keskellä olevaa energiaa, joka ohjaa ja johtaa muita, ollen ajoittain merkin edustajille sekä antoisaa että uuvuttavaa. Se kuvaa myös alkuja ja loppuja, elämän ylä- ja alamäkiä, jotka pitävät sisällään menestystä tai epäonnistumisia. Jostain syystä Keltainen Maa Tähti ihmiset saattavat tehdä samantapaisia virheitä koko elämänsä läpi, mutta selviytyvät suuristakin vaikeuksista nopeasti ja naarmuitta. Myös ihmissuhteissa merkin edustajat kohtaavat usein itsensä mitä erilaisimpien tilanteiden keskeltä. Heidän partnerinsa saattavat olla paljon nuorempia tai vanhempia, ympärillä voi pyöriä lapsia monesta avioliitosta tai Keltainen Maa Tähti on keskellä mitä oudointa rakkauskuviota. Merkin alla syntyneiden onkin syytä hengähtää välillä ja varoa polttamasta kynttiläänsä molemmista päistä. No nyt pomppas noitten ekan ja viimeisen lauseen väli!
Kesällä tutustuin naiseen, joka on erikoistunut numerologiaan.  Sain kuulla, että elän ysi-vuotta ja se on suuri muutosten vuosi: Toiminta, tarmo, puhti, elinvoima, energia, levottomuus, hyökkäävyys, intomielisyys, aloitteellisuus, kilpailu, häikäilemättömyys, röyhkeys, haasteellisuus, pakottaminen, vetovoima, magneettisuus, töykeys, epäluotettavuus, analyysi, virittäminen, omaperäisyys, rakentavaisuus, kekseliäisyys. Tässä ehkä selitystä heille, jotka ovat kyselleet FB:ssa, mistä revin kaiken energiani! Kyllä tämä vuosi on tarjonnutkin muutoksia ja mahdollisuuksia niin ihmissuhde- kuin työrintamalla. (Häikäilemätön, töykeä ja röyhkeä en toivottavasti ole ollut kovinkaan usein. Pamauttakaa jollain, jos olen!)

Mitä tästä kaikesta nyt pitäisi sitten ymmärtää, mitä uskoa? Kyllä sieltä itseään löytää. Hassua oikeasti, miten paljon noissa on samaa. Jokaisessa höpöskoopissa korostetaan energistä, seurallista, mutta levotonta ja vaeltavaa luonnetta ja luovaa mieltä. Näiden mukaan olen myös herkkä tunneilmapiireille ja valmis auttamaan ihmisiä. Haluan nähdä paljon ja kauas, olen siis utelias ja suvaitsevainen. 
Tämä VaakaApinaPihlajaTaivaanrantaKeltainenMaaTähti alkaa nyt toteuttaa mielihaluaan ja käy syömään. Sen jälkeen autan lastani pääsemään harrastukseen ja puran omaa energiaani lenkkeillen. Illalla luon jotain kaunista, otan lasin punaviiniä ja menen kynttiläsaunaan pohtimaan syntyjä syviä. Odotan jännityksellä, mitä ihanaa kultani tuo tuliaisiksi reissultaan Riikasta. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti