torstai 30. joulukuuta 2010

Tosi tilauksia

En saanut illalla unta. Jostain kummaakin kummemmasta syystä mieleeni alkoi tulla juomien nimiä ja hassuja mielikuvia.

Ihan ensimmäinen paukkuni (alaikäisenä Vuoksenniskan Mörköpubissa) taisi olla Sininen enkeli. Imatrankoski, Lola, lokakuu 1986. Täysi-ikäisyys! Auringonnousu ja Beduiini. Kauniita drinkkejä kivoilla nimillä. Niitä saattoi mennä 7 illan aikana. Nykyisin tuosta määrästä menisi jo henki. Viinikellarin saatuani olen tullut entistä varmemmin viinin litkijäksi. Varsinkin punainen maistuu. Ennen sain siitä migreenin, nykyisin en. Siedätyshoito on siis tehonnut.

Olen aina sanonut, etten juo mitään K:lla alkavaa: kahvia, kaljaa, kossua enkä konjakkia. Noistakin olen siedättynyt jo kahviin. Parasta se on vaniljalla maustettuna. Kaljaa, anteeksi olutta, en juurikaan juo. Paitsi jos siinä on suklaa-, kirsikka- tai sitruuna-aromi. Tosi neitiä!!! Sitten ovat nuo kossu ja konjakki. Konjakki saa minut kakomaan ja kossu menee jossain booleissa tai sekoituksissa. Ennen sitä juotiin vallan niitä drinksuja.

Kellon käännyttyä jo aamun tunneille pohdin, mistä drinkit oikein nimensä ovat saaneet ja hihittelin itsekseni, miltä oikeasti näyttäisi, jos tilatessani Grasshopperin eteeni tuotaisiin heinäsirkka. Olisiko sillä se sellainen pieni kiinalaisvalmisteinen paperisateenvarjo tai kimalletta selässä? Soittaisiko se minulle? Entä jos tilaan Valkovenäläisen tai Mustan ryssän? Ymmärränkö heitä, puhuvatko he suomea tai englantia? Makaisiko edessäni tummaihoinen venäläismies pienissä stringeissä? En kyllä haluaisi sekaantua Valko-Venäjän vaalisotkuihin ja Lukashenkoon... Löytyipä uusien drinkkien listalta Bin Ladenkin! Kääk!

Mummon tohveli olisi varmasti söpö. Aino! Mutta entä jos se olisi jo vuosikymmeniä käytetty? Vanhat ihmisethän eivät heitä mitään pois vaan käyttävät loppuun. Siirtävät läpipuhki tallatut kengät vielä saunamökki- tai navettakäyttöön. Se voisi siis olla risa, pahanhajuinen, tupsunsa menettänyt, linttaan astuttu. Tai korollinen hienostelutossu. Ei, se ei olisi mummon tohveli.

Talvi-iltojen iloksi voisi sopia Lumipallo. Saisikohan sen maustettuna ja pillillä kauniissa jäätelömaljassa? Tai Kelkka. Haluaisin sellaisen vanhanajan puisen, jollaisella viiletin kiljuen Badgasteinissa vuoren rinnettä alas. Häränsilmää, Bloody Marya tai paukkua nimeltä Itsemurha en verisyyden vuoksi halua edes kuvitella. Hyi olkoon!

Olisi siinä ihmisillä ihmettelemistä, kun baarimikko raahaisi tiskille Sukellusveneen! Saisinko miehistön kanssa, vai tuleeko siitä lisämaksua? Hieman pelottava vehje kuitenkin. Sillehän saattaisi käydä kuin Kurskille.

Taidan kuitenkin olla Herkkä, kuiskata I love you ja ottaa seuraavaksi Irish kissin ja Sex on the beach. Hmmmm!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti