maanantai 13. joulukuuta 2010

Tosi ruutu-urpoja

Inhoan tv:ssä pyöriviä tekopirteän rahatukkoja heiluttelevan mimmin juontamia visailuja (joskus siellä on puuhastellut nuori mieskin, ihan yhtä ärsyttävä). Pahaa aavistamatta avaan tv:n ja sieltä se kimitys pamahtaa tajuntaan.

Viikonlopun laiskojen hetkien raukeuteni katkesi jouluristikon lävähtäessä sähköisesti verkkokalvoille. Kuinka turkasen tyhminä ihmisiä oikein pidetään? "Pääset mukaan kisaamaan, kun ratkaiset tämän Zen Cafen kappaleen Piha ilman sadettajaa sanojen oikean järjestyksen". No mikähän se kertsi olisi??? "Tälle riville tulee sellainen, joka sykkii rinnassa". Pumppu? Tahdistin? "Ja seuraava vihjesana on se, jonka voi antaa toiselle kauniiseen paperiin käärittynä". Voi hyvää päivää! Varmaan se Seppälän uusin mainos: Ole ihana paketti! Suu kuivui kun tuijotin tytsyä monttu auki. "No niin, ja jos haluat nämä 24 000 euroa, niin nyt vaan näppäilemään!" Mielensäpahoittajaa lainatakseni: Kyllä en minä tuota jaksa!

Saavatko ihmiset todellisesti Ruutu-Tellus-Mikämikä-visasta niitä rahoja, joita siellä luvataan? Näppäilevätkö ihmiset oikeasti tuolla summalla vastauksia (ja siis vielä isommalla, kun huomioi katteet)? Mitähän se yksi viesti kustantaa? Ja sen jälkeen vielä pitää soittaa ja koittaa vastata kysymyksiin mahdollisimman nopeasti. Brunette ruudulla yllyttää ehtimään vielä, vielä, vielä. Ja sitten hän hihittelee väärille vastauksille, jotka ovat todennäköisesti kirjoitusvirheitä.

Nämä osallistujat siis rahoittavat jonkun viikonlopun tai piakkoin joulun. Todennäköisyys sille, että rahatukko löytää tien omalle tilille, on melkoisen pieni. Jos haluaa harrastaa hyväntekeväisyyttä, tuonkin euromäärän voisi sijoittaa kukin vaikka Unisefille, WWF:lle, joulupataan tai Sotaveteraaneille. Tulee hyvä mieli, toisin kuin soittelun aiheuttamasta pettymyksestä. Saaja oikeasti hyötyy, toisin kuin näpyttelytoveri, jolla tuntuu olevan rahaa kylvää sitä kaiken maailman visailuihin.


Teen vastakysymyksen: Mikä on sellainen tyyppi joka jakaa lahjoja (tässä rahaa) ilmaiseksi? Meillä päin niitä sanotaan tontuiksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti