lauantai 16. lokakuuta 2010

Tosi ees taas

Nyt tekee mieli marmattaa. En todellakaan pidä kylmyydestä, kosteudesta, rännästä enkä pimeydestä. Valitettavaa kannaltasi syksy, nämä kaikki piirteet liittyvät sinuun.

Olen jo kauan epäillyt, että minun olisi pitänyt syntyä johonkin lämpimään, aurinkoa tulvillaan olevaan paikkaan, missä nautitaan aamukahvit ja auringonlaskut terassilla . Mutta kun kelaan elämänfilmiäni taaksepäin, ei se aina ole siltä tuntunut. Lapsena syksyyn liittyi kaiken aloittaminen: koulu alkoi, harrastusryhmät alkoivat. Se ikäänkuin rytmitti vuotta, oli tärkeämpi ajankohta kuin uusi vuosi. Litsuteltiin kumisaappaissa lätäköissä ja hypittiin lehtikasoissa. Oi tuota huoletonta aikaa! Aikuiset haravoivat,vaihtoivat autoihin talvirenkaat, korjasivat talviteloille puutarhakalusteet, kukkaruukut, fillarit, grillit.

Nyt tuo kaikki pitää tehdä itse! Alkuviikosta taistelin tuulta vastaan harava aseenani. Oli tarkoitus puhdistaa etupihan kiveys koivun lehdistä. 5 kottikärryllistä sain ajettua lehtikompostoriin, kunnes tuuli voitti taistelun ja hikisenä ja kiukkuisena painelin kuumaan suihkuun. Piha näytti siltä, että kierroksen voisi aloittaa alusta. Muutama päivä sitten ähisin istuinryhmän terassilta talliin ja pungin niitä tallin ylisille miehen kurotellessa pimeästä pienestä aukosta niitä vastaan. Hiki tuli ja hermo meni. Eilen vaihdoin Syöksysämpylääni talvirenkaat. Piha oli lehtien peitossa, räntäsateen kastelema, eikä todellakaan houkutellut kyykkimään kamaralleen. Mutta vaihdettava oli. Eturenkaiden pultit oli kiristetty huoltamolla pari viikkoa sitten niin tiukalle, että jouduin hyppimään avaajan päällä, että pultit kirskahtivat auki. Taas tuli hiki ja hermo meinasi mennä, mutta "miesten hommissa" ei nainen anna periksi: "Minähän teen tämän, tässä miehiä tarvita!"

Täällä pohjolassa hiissataan tavaroita edestakaisin puolen vuoden välein. Ja tässä iässä puoli vuotta on todella lyhyt aika! Kyllähän minä sen järjellä ymmärrän ja tiedän, että näin pitää toimia, mutta silti se turhauttaa. Olenko siis laiska vai boheemi vai muuten vaan kranttu noitten hommien suhteen? En tiedä, mutta ei tätä vetvoomista tavaroitten kanssa jaksa! Sitä paitsi hiellä ja hiellä on ero. Voi tulla hyvä hiki tai paha hiki. Edellä mainitut aktiviteetit saavat minussa aikaan pahan hien erityksen, ei nauti! Metsässä kuljeskelu, koiralenkit ja lattaritanssi herauttavat hyvän hien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti