perjantai 13. joulukuuta 2013

Tosi joulukalenteri 13

Hyvää Lucian päivää!

Seitsemän vuotta sitten firma, jossa mieheni työskentelee, täytti 50 vuotta. Juhlat olivat hienot Rantasipi Aulangolla. Frouvan piti siis hankkia juhlamekko ja muut tamineet. Oranssi Tapaksen kenkä kuului juhlakalustoon, joka koostui oranssista pitkästä hameesta, jossa oli ruskeita ompeleita sekä ruskeasta yläosasta. Oranssit pistokkaat löysin silloin Hämeenlinnassa olleesta Kenkä Mekasta parilla kympillä.

Vihreä pistokas huhuili luottokirpparin alahyllyltä kahden euron hintaan parinsa kanssa. Joskus vielä tempaisen ja puen nuo eriparikengät joihinkin pippaloihin.

Eriparikengät inspiroivat minut kertomaan lukon kuvaamataidon opettajastani Tepasta. Hänen ansiotaan on pitkälti se, että taiteet, galleriat ja näyttelyt kuuluvat niin tiiviinä osana elämääni. Tepalla oli siihen aikaan musta afro. Hän tykkäsi pukeutua mustaan, mutta rakasti myös kirkkaita värejä. Muistan erään aamun, kun Tepa purjehti Vuoksenniskan lukiolle valkeassa sadetakissa, jossa oli viittamainen yläosa. Viitassa oli värisektoreita: keltainen, punainen, sininen, vihreä... Jalassaan Tepalla oli kumisaappaat, toisessa punainen, toisessa keltainen!

1 kommentti: