tiistai 30. elokuuta 2011

Tosi navigoija

Minä kävin Espoossa. Ja kävin minä Lohjallakin. Autolla menin. Ensin piti löytää Matinkylään. Navigaattori päälle.

Kehä III:lle asti kaikki meni hyvin pientä tihkusadetta lukuun ottamatta. Radio pauhasi ja laulu raikui. Otin yhden liittymän liian aikaisin ja päädyin Turun moottoritielle. Voi hyvää päivää! Taas virhearviointi. Ärsyttää ihan suunnattomasti, kun navi tulee myöhässä. Eikö siis ole ihan loogista, että sitä alkaa ennakoimaan? Ajoin seuraavaan liittymään (Hista) ja rampin kautta ympäri ja takaisin kohti kehä II:ta.

Koulutuspaikassa painelin ensimmäisenä vessaan... miesten vessaan. Kesti hetki tajuta, että "hetkinen, pisuaari!" Seuraava ovi, kiitos!

Iltapäivällä viiden aikaan startti Matinkylästä Lohjalle ystävän luokse yöpymään. Tämän reitin olen ajanut kymmeniä kertoja. Turun mottoritie on muuten varmaan Suomen kauneimpia moottoriteitä. Tukkoisuudestaan huolimatta sen mutkat tekevät ajosta mielenkiintoisen ja mukavan. Siinä viihtyessäni ajoin Lohjan liittymän ohi. Tässä vaiheessa katsoin parhaaksi laittaa navin taas päälle. Se ei tiennyt, missä menen, näytti nuolta pellossa. Kyltti kertoi, että Routio. Siitä alas. Vieläkään en ollut kartalla. Otin sattumanvaraisen risteyksen ja käännyin vasemmalle. Tässä osassa Uuttamaata en ollutkaan aiemmin käynyt (huomaa positiivinen ajattelu!).

Vihdoin koordinaatit löytyivät ja vasemmalle kääntyi jo tutumpi paikka, Tytyrin kaivos. Siellä olimme muutamia vuosia sitten käyneet. Kaupungin halki harjulle ja siitä alas Gunnarlaan. Perillä.

Vielä oli kotimatka jäljellä. Yhden liittymän onnistuin skippaamaan heti lähtiessä, mutta se ei tehnyt isoa kieppiä toisin kuin edelliset.

Nämä eivät olleet ensimmäiset harhareissuni. Tuskin viimeisetkään! Sitä paitsi, on tosi rasittavaa tuijottaa vain pientä pulisevaa ruutua. Koko maisema jää aivan havaitsematta ja jos navi tilttaa, ei kuljettajalla ole hajuakaan (senkään vertaa) siitä, missä mennään!

Nyt on takana 5 päivän koulutusputki. Huomenna navigoin ihan oikeisiin töihin!

PS. Paitsi etten navigoinut... Sunntasin terkkariin ja sen jälkeen petiin potemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti