maanantai 31. tammikuuta 2011

Tosi värikästä

Kevät tulee! Sitä ennen hyvissä ajoin tulevat postimyyntiluettelot ja katalogit, jotta voi fiilistellä ihanilla hepeneillä jo ennen kelien lämpenemistä. Selailin nämä tutuimmat : H&M, Ellos ja Josefsson. Sitten postilaatikkoon tupsahti Gudrun!

Sjödenska on ruotsalainen keski-ikäinen nainen, jonka suunnittelemista vaatteista ei väriä puutu. Vaatteet ovat hyvin omaperäisiä. Niissä on kansallispukumaisia yksityiskohti, erikoisia leikkauksia ja etnisyyttä. Ja sitä väriä.

Musta on musta ja valkoinen on valkea, mutta sitten muista väreistä en enää voinutkaan olla aivan varma. Piti hypätä malli- ja väriluettelon ja kuvan väliä niin että meinasi migreeni iskeä. Joinain vuosina värien elävöittämiseen oli haettu pontta eläinmaailmasta: kameli (tyypillisimmästä päästä), myyrä, majava. Mallistossa oli myös vaatteita väreissä utu ja ruoste. Nyt oltiin kasvimaalla ja puutarhassa.

Paidan raidat saattavat olla mustikkaa ja kanervaa.  Vadelmaisia ja kirsikkaisia pellavahousuja ja hameita. No joo, aika helppoa vielä. Villatakki on avokado tai yrtinvihreä (aiemmin sama yrtti oli omenan vihreä tai herne). Kuinka monelle on munakoiso tuttu? Minkä värinen se on? Aika salaattia! Miksei siellä vaan voi lukea, että ruskea tai vaalean sininen, oranssi tai harmaa?

Ostin alennusmyynnistä ihanat huovutetut töppöset. Katalogiluonnehdinnan mukaan ne olisivat ulkopuolelta mustikka, sisäpinnalta utu ja somisteina musta, majava, mansikka, yrtinvihreä, viini, mandariini, auringonkehrä, syklaami ja jääminttu pallo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti