maanantai 24. tammikuuta 2011

Tosi eväitä

Päivän teema: leftovers, eväät! Aina on jämiä, jotka voi ottaa seuraavan päivän lounaaksi. Saan oltua tarkempi tuon karppaamisen kanssa, eikä tule vedettyä lounaspaikan herkuilla övereitä. Saan noiden syiden lisäksi vielä itse päättää ruokailuajastani. Aina ei ole nälkä klo 11.

Normiaamuna sullon työkassiini yhden säilytysrasiallisen ruokaa, pullon vichyä tai light limua sekä hedelmän. Välillä siellä on myös rasiallinen raejuustorahkaa, vaniljasokeripurkki ja vaniljalattepussi. Sekalaiset eväät, jotka tulevat kyllä päivän mittaan syötyä.

Vaan kyllä ei oltu syöty sitä hedelmää, joka tänään löytyi laukun pohjalta. Tökkäsin siihen keskisormeni hakiessani "mustasta aukosta" lompakkoani. Ylös pöllähti lämmin ylikypsän banaanin haju. Kynsien alta löytyi kellertävää tahmaa. Kalenteri ulos, nippu papereita (onneksi muovitaskussa) ulos, musta banaanin raato ulos. Vein sen tolpparoskikseen mennessäni kirjastoon. Piti palauttaa Janssonin novellikirja, joka oli reippaasti myöhässä. Astellessani palvelutiskille tunnustamaan syntini kääntelin kirjaa ajatuksissani ja huomasin, että sen yksi kulma oli mustunut ja kostea: banaanissa. Tein äkkimutkan itsepalvelupalautusautomaatille. Arvoitukseksi jäi, miten kallis velka myöhästymisesestä vielä tuleekaan. Ja mahdollinen banaanibonus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti