maanantai 2. tammikuuta 2012

Tosi hyvä henki

Arki palasi kahden viikon loman jälkeen mm. työn muodossa. Silloin voi olla onnellinen, jos aamulla töihin lähtiessä ei kamalasti ota päähän (kaunis ilmaisu tähän kohtaan). Yleensä minua ei satu päänupin mihinkään kohtaan. Yleensä. Silloin jos ottaa kovasti ohimoon, on syytä tehdä asialle jotakin. Yleensä silloin on loman tarpeessa. Kuntayhtymälle kiitos myös kannustevapaista!

Tänä aamuna kyllä täytyy myöntää, että oli vaikeaa motivoida itsensä ovesta ulos, kylmään autoon, kaupungin halki ja kellokorttikoneelle. Jotain kuitenkin tapahtui heti astuttuani toimintaterapiatiloihin. Hyvä henki leijui vastaan, iloiset halaukset hivelivät keltaisen untuvatakkini läpi ja uuden vuoden toivotukset tuntuivat tulevan sydämestä. Olin tullut töihin!

Aamukahvi kollegoiden kanssa kuulumiset vaihtaen ja samalla orientoituen seuraaviin kahteen viikkoon. Sain aika hyvän tilannekatsauksen joulun ajalta. Sitten vuorossa oli poliklinikan tiimit. Lisää iloisia jälleennäkemisiä, kahvia ja töihin paluita lomilta (vuosi- ja äitiys) ja hymyä, nauruakin yhdessä.

Meillä on opittu antamaan palautetta toisillemme, alettu kertoa kuulemamme hyvä oikeaan osoitteeseen. Meillä osataan myös useimmiten kertoa, jos on huono päivä. Näin ennaltaehkäistään oletuksia ja turhaa syyllistymistä. Meillä kannustetaan ja tajutaan tiimityön merkitys. Itselleni on tärkeä tunne se, kun voin kokea olevani jakamassa tätä hyvää. Sanotaanhan sitä, että hymy palaa antajalleen, niin makaat kuin petaat, rakkaus ei kuluttamisesta vähene vaan lisääntyy. Keneltä se on pois jos osoittaa lähimmäisen rakkautta kanssaihmisilleen? Se, että haetaan ratkaisuja, vie usein asioita enemmän eteenpäin kuin syyllisten jahtaaminen.

Ei voi valittaa: Meillä on hyvä yhteishenki! Se vaatii kaikkien osallistumista talkoisiin, mutta palkitsee hyvällä ololla. Kiitos ihanille työkavereilleni. On ilo tehdä töitä yhdessä!

2 kommenttia:

 1. Hienoa kerrankin lukea asioista, jotka ovat hyvin ja toimivat. Siihen tarvitaan kuitenkin jokaisen panostusta. Yksikin "persenaama" (raaka ilmaisu, mutta kertoo enemmän kuin esim. kuva) voi pilata koko työyhteisön ilmapiirin.
  Minä olen aina mennyt mielelläni töihin ja menen huomennakin (loma loppuu). En osaa edes kuvitella, miltä tuntuisi työskennellä paikassa, jossa ihmisillä on huonot välit. Toivotaan, että sekä sinun että minun työympäristö pysyy tällaisena tästä eteenpäinkin.
  Porukassa on voimaa!!!!

  VastaaPoista
 2. Niinpä Merja! Ilmaisusi oli oikein osuva =0) Niitä löytyy niitäkin! Porukassa on nimenomaan voimaa. Kun vain saisimme sen ilmapiirin kantamaan ja ihmiset uskomaan siihen, ettei toisen hyvä tai ilo ole itseltä pois. Siinä piilee yksi iso pointti!

  Mutta tehdään ainakin me parhaamme !

  VastaaPoista