keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Tosi hengessä mukana

Harvoin, jos koskaan, olen ollut näin sydämestäni presidenttiehdokkaita kyttäämässä. Tämä on varmaan sitä yhteiskunnallista heräämistä. Oman valveutumiskokemukseni kautta ymmärrän, miksei Suomessa ole ollut kovinkaan nuoria vaikuttajia. Tarvitaan näköjään aika monta aamua, että herää!

Tulevalta presidentiltä toivoisin lämmintä arvojohtamista, edustavuutta Suomelle, laaja-alaista näkemystä maailman asioista, kykyä lukea muutakin kuin numeroita, pitkäjänteistä katsantokantaa. Pään täytyy kestää. Valta pahimmillaan invalidisoi, on jo osaa ehdokkaista sumentanut. Suomessa ei mielestäni olla uskallettu elää rakentavasti valtakunnallisten päätösten suhteen -90-luvun laman jälkeen. Tarkoitan tällä sitä, että koko ajan on lyhytnäköisesti supistettu, kavennettu ja ajettu alas. Vaikka jalat on pidettävä maassa, on eduksi, jos pää käväisee aika ajoin pilvissä. Sieltä kumpuaa luovuus.

Relander on Suomen kaikkien aikojen nuorin presidentti, 42-vuotias astuessaan virkaan. Tällä hetkellä meillä on kolme alle 50-vuotiasta ehdokasta ja pari rapsakasti päälle sekä yksi vaari. Tänä vuonna nuorin ehdokas Paavo A. täyttää 34, vanhin Paavo L. 71. Tähän väliin menevät loput: Sari 45, Timo 50, Eeva 51, Pekka 54, Sauli 64 ja Paavo (the fish) V. 66. Tämän vaalin ehdokkaiden keski-ikä on 54 vuotta. Kirjavaa! Riemullisen kirjavaa!

Yksi Paavo kieltäytyy vaalitentistä, kun meni herne nenään Aamulehden kirjoituksesta (Paavo on kyllä Mooses ja Goljatti, muttei rähmällään). Saulia kohtaan media on ollut suopeampi ja jättänyt Thaimaan tsunamikokemukset ja vaimon iän suuremmiten ruotimatta. Toinen Paavo syyttää  ministerejä ja hallitusta myrskytuhojen huonosta hoidosta. Siitä vaan sitten Jutta ja muut moottorisahat kouraan ja jalkautumaan kansalaisten asioille (En haluaisi, että meidän kylän sähköjä olisi ollut kytkemässä Maria G-R). Ja voihan hemmetti. Juuri iltauutisissa bongasin mukin, jossa on suuren sydämen keskellä Paavo ja Vuokko!!!!!

Yle Leaksissa Mari Perankoski pohdiskeli, että Eevan nimi kuulostaa siltä, kuin joku pieraisisi tuhnun ruotsiksi ja pyytäisi sitten anteeksi: piådeeeee, förlåt! Tulisiko meille ainainen helluntai Sarin myötä? On muuten vaikeaa uskoa vielä tänä päivänä ihmisten olevan niin takaperoisia, että naispappeus on KYSYMYS! Fb-kaverini kertoi, että hänen 13-vuotias tyttärensä oli valveutunut ajattelemaan myös presidenttiehdokkaita. Paavo A olisi äänestyslistan kärjessä, koska on nuorin ja parhaan näköinen, eikä mikään pappa! Ihan hyvä peruste. Tulevaisuuden äänestäjillä puolue saattaa oikeasti olla aivan se ja sama, yksilöllisyys nousee arvoon arvaamattomaan tässäkin asiassa. No entäs sitten Timo? Iso Jytky... Isot asenteet! Yritän nyt olla olematta ulkonäkörasisti, mutta miten on edustavuus tässä kohtaa versus Paavo A? En kyllä ala! Ja jos Paavo V jostain käsittämättömästä syystä tulisi valituksi, meidän perhe muuttaisi johonkin, Marbellaan tai Sveitsiin (otatteko Aapelit pakolaisia vastaan?) tai vaikka kehitysaputyöhön Keniaan.

Afrikassa ja monen muun kriisipesäkkeen kieppeillä on huseerannut Valtakunnan sovittelija Pekka. Häneltä törpöt haastattelijat menivät kysymään, että mikäli hän tulee valituksi Suomen seuraavaksi presidentiksi, osallistuuko puoliso linnan juhliin. Kuinka monelta muulta ehdokkaalta kysyttiin? Mediaa kiinnostaakin nyt, että kuka on Paavo A:n kumppani. Jokunen Persu pelästyi poikarakkautta niin paljon, että vetäytyi kokonaan linnan juhlista. Voi pojat, ihan suotta. Ette olisi olleet vaarassa... Siitä sitten Hakkaraiset ja muut boikotoimaan ihan rauhassa kaikkea valtakunnan politiikkaa, armeijan touhuja ja muttamaan ulkomaille.

Erään vaalitentin ohessa haastatelluista kansalaisista eräs pääsi tokaisemaan, että Haavisto ei ole vahvoilla, koska ei hänellä ole kovinkaan paljon ulkopoliittista kokemusta. http://www.pekkahaavisto.net/?page_id=133 Olisi herrahenkilön toivonut käyneen hiukka googlettamassa. Kannattaa vilkaista!

Naiset ja Haavisto ovat ehdokkaista mielestäni heitä, jotka eivät pelaa. Muilla on henkinen nyrkkitappelu meneillään, kitistään, kun ei saada suunvuoroa muilta. Miten sitä ihmiset ovatkin tuohon asemaan päässeet ilman kohtalaisia vuorovaikutustaitoja? Vieläkö joku voi väittää, että nykypolitiikka on tylsää ja pelkkää pönötystä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti