sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Tosi unettavaa

Minä olen kova nukkumaan! Tästä olen kirjoittanut aiemminkin, niistä ihanan tuoksuisista puhtaista lakanoista ja piemeyden vaikutuksesta unen määrään. Tällä viikolla olen nukkunut poikkeuksellisen paljon. Muutamat päiväunet ja mm. 10 h yöunia.

Ajattelemmeko me kuitenkaan riittävästi, millaisella alustalla unemme makaamme? Sängyssä vietämme kuitenkin noin kolmasosan elämästämme. Pidän pehmeästä alustasta. Noin 12 vuotta uniani heijasi vesipatja. Ihan taivaallinen keksintö lämmittimineen. Yhtä pehmeää ja kehon kurveja nuolevaa patjaa on vaikeaa löytää. Tyynyn täytyy olla anatominen, jotta niskalle tulee sopiva tuki ja hartiat lepäävät vapaasti. Peittoni on suuri. Nuorena avioparina hommasimme tuplapeiton ja myttyilimme kylki kyljessä. Nyt tuplapeittoja on. kaksi, molemmille omansa. Paituleita en voi sietää. Niihin hirttäytyy yön aikana. Mitä pehmeämmäksi virttynyt kittana t-paita, sitä makeammat unet.

Eilen ostaa pätkäytin uuden petauspatjan. Se on sellaista kehon mukaan muovautuvaa vaahtomaista ainetta Wellpuria. Vaihtoehtoja markkinoille olikin tullut yllättävän monta viime petariostoksista. Ihania tuotteita! Niinpä taidan vetäistä oranssin Kiroileva Siili-paitani päälle, hivuttautua tuplapeiton alle, kirjoittaa muutaman sivun päiväkirjaan ja aloittaa uuden kirja.

6 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Tässäpä oiva kysymys viime bloggauksestasi: "On hyvä aika ajoin pysähtyä pohtimaan, että jos puoliso olisikin vieras ihminen, olisitko tyytyväinen siihen, miten hän sinua kohtelee, miten sinulle puhuu. Mikäli tyyli ei tyydyttäisi, miksi sinun pitäisi sietää sitä parisuhteessa?"
  Aivan loistavasti kiteytetty!!!

  Kun sen liittää tähän uniasiaan, muistuu mieleeni entinen elämä. Miä olen ollut aina lahjakas nukkuja - Kerttuloiden perintöä se. Ja olen tarvinnut paljon unta. Menneen avioliittoni rasitteista yksi vaikuttavampia oli suhtautuminen nukkumiseen. Pahimpia loukkauksia kumppaniani kohtaan oli mennä aikaisin nukkumaan, jos hän olisi halunnut nauttia seurastani. Hmph! Voi, mitä syyllisyytä tunsinkaan. Nyt saan nukkua miten vain haluan, milloin haluan ja minkä verran vain haluan.
  Pohjimmiltaan tietenkin oli kyse meidän suhteen "hammastahnatuubista". Kummallisia olemme lähisuhteissa.

  Luen parhaillaan Sydänmagneetti -kirjaa, jota luulin ihan hömpäksi, kun se ilmestyi kirjakaupan hyllyyn. Lukiessani sitä olen ottamassa opikseni niistä viisauksista, joita se pitää sisällään. Suomennos on osin tosi kökkö, mutta suosittelen silti.

  Miäkin muuten kaipaan vapaasti kelluvan vesipatjan aikoja. Jensenkin on hyvä, muttei vedä sille vertoja.

  Kauniita unia ja oman kullan kuvia! Tai höyrylaivoja ja junia, kuten appivainaa toivotteli ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kirjavinkistä. Minä luen nyt Riikka Pulkkisen Rajaa ja yöpöydällä odottaa Totta...

   Juu tuo eriaikaisuus on jännä asia, miten se voikaan aiheuttaa kitkaa parisuhteessa.

   Poista
 3. Minun lempparini on pyjama, mikään ei vedä sille vertoja. En ole koskaan nukkunut 10 tunnin unia, joten en tiedä siitä mitään. Illalla sammun kuin saunalyhty ja aamulla herään kukonlaulun aikaan. Ehkä minä olen tullut vanhaksi. Eilen menin nukkumaan puoli yksitoista ja heräsin ensimmäisen kerran 3.15. Sen jälkeen pyörin sängyssä ja vähän yli neljä nousin ylös tsekkaamaan päivän työt ja lukemaan sanomalehteä. Aamut ovat aivan ihania ja kevättä kohti sen kuin paranee.
  Totta on, että sängyn tulee olla hyvä, ettei tule niska-, hartia- tai muita kipuja nukkuessa.
  Nukkumisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan aikainen tipu!!! Minusta tuntuu, että olen unikeko molemmista päistä yötä =0)

   Ei vaan , joskus kesäaamuina on ihanaa herätä luonnollisesti aikaisin (minulle klo 8) ja istua hiljaisuudessa vaniljakahvin kanssa kun muut vielä nukkuvat!

   Poista
 4. Ps. Ostin Ikeasta uuden tuplaleveän peiton, lämpöarvo 5!!!! Hiukka se on ihana!

  VastaaPoista