sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Tosi uusia asioita marraskuussa -14

Jaahas! se olisi sitten se kaikkein turhimmaksi ja synkimmäksi manattu kuukausi ohitse. Vaan mitäpä uutta elämääni se toi?

7.11. pukeuduin elämäni ensimmäistä kertaa nallekarhuksi! Meillä oli kollegojen kesken metsän eläinten pikku pikkujoulu! Paikalla olivat myös poro, pupu, fasaani ja lumikuningatar. Hieman kuumahan tuossa tuli ja jouduin vapauttamaan sisäisen puumani...

Elämäni ensimmäistä kertaa olin leipomassa viiden somalinaisen kanssa. He olivat tutustumassa amattiopisto Tavastiaan ja lähihoitajaopiskelijat olivat luoneet heille puitteet yhteistoiminnalle. Ihanaa puheen sorinaa, värikkäitä huiveja ja tuoksuvia mokkapaloja. Tiesittekö muuten, että Somaliassa lapselle annetaan usein nimi syntymähetken mukaan. Jos on ollut kova tuuli, lapsen nimeksi voidaan antaa Tuuli, jos syntymähetkellä satoi rankasti, lapsi voi olla Sade. Jos synnytys on ollut helppo, lapsesta tulee Helppo (ei kuitenkaan koskaan Vaikea vaan aina positiivisen kautta, esim. Helpotus). Aika ihana tapa!

Marraskuussa sain elämäni ensimmäisen Iphonen ja sen opettelussa sitä sitten onkin ollut hommaa. Vaan hauskaa on ollut senkin kanssa ja on ihana huomata, että uuden opettelu pitää aivot notkeina!

Ps. Koukutuin ristisanapeliin...


1 kommentti:

  1. Turhin ja synkin marraskuu, sinun kohdallasi se ei nyt pitänyt ollenkaan paikkaansa, osasit toimia ja valostuttaa sitä uusilla mielenkiintoisilla asioilla. Voin vaan kuvitella kuinka lämmin tunnelma oli Teidän pikku pikkujoulussa. Aivan ihana tuo nimen anto juttu! Olen syntynyt Esterin päivänä ja äitini halusi toiseksi nimekseni tuota mainitsemaani, isä ei hyväksynyt ja tokaisi: Tytöstä ei mitään vesiper...ä tehdä, vaan Kangasalan kaunis Kaarina. Eloni alkutaival kirja kertoo, että sää oli kaunis ja aurinkoinen, joten sananparsi ei sinä päivänä pitänyt paikkaansa: Sataa vettä kuin Esterin... Hupsista, mitä tulikaan kirjoitettua, no ei kai se haittaa? Iloista mieltä kaamoksen keskelle!

    VastaaPoista