lauantai 25. tammikuuta 2014

Tosi tasa-arvoista

Tänään ostin miehelleni ruusuja! Hän laittoi niistä kuvan FB-profiiliinsa ja johan alkoi tulla kommentteja, sekä miehiltä että naisilta. "Mitä pahaa se on tehnyt?" "Sä oot niin kusessa!" "Paljonko shoppailureissu kustansi?" "Mitä Satu haluaa?"

Hahaa... Väärässä ihan kaikki :D

Mieheni ja minä olemme molemmat itä-suomalaisista suvuista, joissa sydän- ja verisuonitaudit tahdittavat monen elämänkulkua. Korkeat kolesteroli- ja verenpainearvot, taipumus pyylevyyteen ja sitä kautta kakkostyypin diabetekseen.

Kun omat arvot alkoivat vetää vahvasti punaiselle, mieheni aloitti vuoden alussa kuntokuurin, johon liittyy ruokailu- ja juomatottumusten muutos ja seuranta sekä liikunnan lisääminen arkeen. Hänen tavoitteenaan on tiputtaa kymmenen kiloa ja kohentaa lihaskuntoaa, jotta ei tarvitsisi kärsiä pää-, niska- ja hartiaseudun kiputiloista.

Kiloja kuuluu tällä hetkellä tippuneen reilu 3 ja joinakin aamuina alkaa kellarin kuntoilulaitteiden kolina jo kuudelta. Olen saanut normaalia enemmän häntä mukaani koiran pissatukselle, laatuaikaa kaksin. Ruoka-aineet ovat keittiössämme muuttuneet värikkäämmiksi, peruna, riisi ja pasta vaihtuneet kaaleiksi, salaatiksi ja kasvisgratiiniksi sekä turhat alkoholikalorit jääneet pullon hengeksi. Joka päivä syömme hedelmiä.

Siinä oman remonttinsa vanassa hän on vetänyt minutkin mukaansa. Tein oman profiilin Kiloklubiin (joka on ilmainen seurantaohjelma). Olen kirjannut syömiseni ja liikkumiseni ylös, ollut virkeämpi ja liikkunut säännöllisesti. Olen saanut muutaman kilon itsekin tiputettua. Kaikin puolin elämänlaatu on parantunut. Hoikentuvan miehen henkinenkin olemus on muuttunut hymyilevämmäksi.

Siinä siis ruusujen ostamisen todellisia syitä! Mutta voihan vastauksen vääntää joihinkin noista alussa esitetyistä kysymyksistä: "Shoppailureissut maksavat hieman entistä enemmän, koska hiilaritietoinen ruokavalio on hiilahöttöä kalliimpaa! (Ja jos tässä kovastikin laihtuu, joutuu molemmat ostamaan uusia vaatteita)" "Satu haluaa lisää kiloja pois!" Siis kukkasin kiitos mukavuudesta ja vetoavusta!

2 kommenttia:

  1. Hei, olen jonkin aikaa lukenut blogiasi ja jäin koukkuun heti. Oli pakko palata ajassa taaksepäin ja lukea vanhempiakin kirjoituksiasi. Kirjoitat monipuolisesti ja mukaansa tempaavasti. Luin taustatietojasi ja jäin miettimään, mitä käytännössä tekee kirjallisuus- ja toimintaterapeutti työkseen?? Miten kiinnostuit juuri tuosta alasta?? Jatka iloista kirjoittelua, ja onnea kuntoilu urakan jatkamiseen.

    VastaaPoista
  2. Hei!
    Kiitos kaunis ja lämmin kommentistasi <3 Tämä kirjoittaminen on itselleni henkireikä ja ymmärrän paremmin asioita, kun "ajattelen ääneen".

    Toimintaterapeutteja koulutetaan Helsingissä, Turussa, Jyväskylässä, Lappeenrannassa ja Oulussa AMK:ssa. Olemme toimintakyvyn asiantuntijoita, teemme toimintakyvyn (nyk. sanotaan toimintamahdollisuuksien) arviointeja, yksilöllistä sekä ryhmämuotoista toiminnallista terapiaa. Välineitä voivat olla maalaaminen, savi, kankaanpainanta, kirjoittaminen tai arjen askareet aina asiakkaan tarpeiden ja tavoitteiden mukaan. Fysiatriassa apuvälineet, ergonomia, lastojen valmistus ja asunnonmuutokset ovat sitten iso osa työtä. Itse työskentelen psykiatriassa, eli nuo luovat menetelmät ovat viikottaista toimenkuvaa.
    Kijallisuusterapeutti /-terapiaohjaaja on suojaamaton nimike, kuten sanataideohjaaja tai ryhmänohjaajakin. Suomessa on ollut 6 yliopistollista täydennyskoulutusta aiheesta ja nyt on meneillään 2, toinen J:kylässä ja toinen Lahdessa. Minut ja kollegani Hanna on kutsuttu Perheniemeen ensi elokuusta kouluttamaan kansaopistotasoiseen täydennyskoulutukseen (voit katsoa linkin osoitteesa perheniemi.com). Kirjallisuusterapiassa käytämme hyödyksemme kirjoja ja muita tekstejä sekä kirjoittamista asiakkaan kuntoutumis- tai voimautumistavoitteiden suuntaisesti.
    Ohjaan Vanajaveden opistolla voimauttavan kirjoitamisen ryhmää, jossa ensisijainen tavoite on siis oman elämän hallinta ja ymmärtäminen. Haen joka tapaamiselle "sytykkeen" jolla käsittelemme jotakin tärkeää teemaa, joka on noussut ryhmän tarpeista. Antoisaa työtä!
    Toivottavasti vastasin kysymyksiisi :D Kiva kun vierailet sivuillani!

    VastaaPoista