keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Tosi statistiikkaa luetuista


Tein viime vuonna oman aikuisikäisen lukemisennätykseni, 26 kirjaa vuodessa. Se on minulle paljon kaiken tämän muun ohessa. On tiiviimpiä kuukausia ja on hiljaisempia kuukausia, mutta keskiarvoisesti reilu 2 kirjaa / kk. Olen tyytyväinen. 

Viime vuonna otin hommakseni kahlata yhden lempidekkaristini Tess Gerritsenin tuotannon tappiin asti, siis siihen, mitä niitä on suomennettu. Onnistuin!

Haanpään Päivin postauksesta http://paivihaanpaa.wordpress.com/2014/01/07/lukemiset-numeroiksi innostuneena päivitin tänne omat lukukokemukseni vv. 2001 - 2013. Facebookissa olen pitänyt kirjaa oman manuaalisen kirjapäiväkirjani lisäksi. Päivi on siinä oikeassa, että kirjapäiväkirjan pitäminen ei paljoa vaadi, mutta antaa hurjasti: tietoa kirjoista, apua muistamiseen ja kirjojen terapeuttiseen käyttöön.  Itselläni on nyt käytössä Otavan Lukupäiväkirja. Siihen voi kirjoittaa kirjan, tekijän, sivumäärän ja julkaisuvuoden lisäksi, koska kirja on luettu, missä, säätilan, mielentilan tai muita merkittäviä tapahtumia, lajityypin, mistä olikaan kyse, ensimmäisen tai viimeisen lauseen, mitä suosittelee kirjan kanssa nautittavksi. Lopuksi vielä on tilaa sitaateille, unohtumattomille ajatuksille tai tapahtumille, vastaväitteille, asioille, joihin kirja inspiroi sekä muille mielipiteille. 


Siis 
Luetut v:sta 2001: (ja pieniä huomioita ja teemoja)

1. AUMASTO Marjaana : Ilvesnainen (mielen järkkyminen, perhesuhteet, sisarkateus, aika ahistavakin)
2. PALMGREN Reidar: Jalat edellä (kiire, perhesuhteet, mielen hauraus, puhdistava, ahdistava, intensiivinen)
3. FURMAN Ben: Jossakin on ilo (asiakirja masennuksesta, lämmin, ammatin puolesta)
4. Vaginamonologeja (NAISTA!, sattuvan kipeän kepeän humoristista, luettava uudelleen)
5. PYSTYNEN Tiina: Häpeähäkki (raju ja riipaiseva, paljas, syvälle luotaava terapiakertomus, hiukka seksistinenkin, hidas lukea, pakko ottaa palanen kerrallaan)
6. GUIDO Jean: Mies joka istutti puita (novelli yhden miehen kyvystä muuttaa ympäristöä, kaunis, hyvä mieli)
7. ROWLING: Harry Potter ja Viisasten kivi (Pakkohan tämäkin oli lukea lasten kanssa, hyvän ja pahan taistelua, sankaritarinaa, hienoja hahmoja, mistä ihmeestä noita voi keksiä!)
8. MILNE: Winnie The Puh at the Puh Corner (filosofiaa ja englannin preppausta, aitous ja ystävyys!)
9. KURENNIEMI Marjatta: Setsemän meren tuolla puolen (satukirja, hyvänolon tarinoita, varsinkin kivisatu ihan mainio)
10. HELLSTEN Tommy: Elämän paradoksit - Saat sen mistä luovut (minuuden ja ihmisyyden löytäminen, yksi parhaista!)
11. KÄRKKÄINEN Kata: Minä ja Morrison (alun naivius ärsyttävää, paranee loppua kohti, hyväksynnän hakeminen, ripustautuminen)
12. JARDIN Alexandre: Fanfan lemmenunelma (ihastumisen ihanan tunteen pitkittäminen, intohimoinen)
13. HASSINEN Pirjo: Mansikoita marraskuussa (nautinnollista luettavaa, naisen ylivalta, raadollisuus, kunnianhimo, tunteet)
14. BELLE Jennifer: Kallista lystiä (naisen ratkaisu elää omaa elämää, omia valintoja, hauska)
15. HAWKE Ethan: Kuumana (kansanomaisella ilmaisulla kirjoitettu, hieno käännös, ei mikään tuhkimo-tarina, nuoren miehen hullaantuminen ja epätoivo)
16. SIEKKINEN Raija: Kaunis nimi (novelleja naisista, hiukka omituisia, pitkäveteistäkin)
17. WEINER Jennifer: Hyvä sängyssä (Ihan loistava!!!, oma ruumiinkuva, mielen liikkeet, tahdonlujuus, itkin, nauroin)
18. MARKLUND Liza: Studio sex (tapahtuu, rauhoittuu, tapahtuu ja yllättää)
19. KÖNGÄS Heidi: Luvattu (piikoja ja tilallisia, nuoren naisen rankat valinnat, hienoa tunteiden kuvausta, omanlainen tyyli)
20. KÄRKKÄINEN Kata: Vangitse minut vapaaksi (parempi kuin Morrison, tunteita ja tunteettomuutta, vallankäyttö)
21. ANDERSSON Claes: Luova mieli -kirjoittamisen vimma ja vastus (Jee, hirveän paljon ajatuksia ja ideoita, ymmärrystä kirjoitaamisprosessiin)
22. MARKLUND Liza: Paratiisi (draivi-kirja, pakko lukea nopeasti, että saa tietää, mitä tapahtuu...)
23. MARKLUND Liza: Uutispommi (samat sanat, ahmin)
24. KALLIO Katja: Sooloilua (aluksi tasapaksu ja tylsä, lopussa hykerryttävän hauska, ääneen naurattava)
25. MARKLUND Liza: Prime time (hienoja juonikäänteitä, hiukka huonompi kuin edelliset)
26. MARTTINEN Tittamari: Pantomiimileikki (novelleja nuorista aikuisista, mielenkiintoisia tyyppejä)
27. PYYKÖLÄ Sisko: Pieni punatukkainen poika (ohutta tekstiä, tukevaa asiaa elämää cp-vammaisen lapsen kassa)
28. IHANUS Juhani toim.:Koskettavat tarinat (kirjallisuusterapiaa)
29. WASSMO Herbjorg: Dinan kirja (mykistävää lyyrisyyttä, HUI mikä kirja!, kuolema, lähtö, hylkääminen, pienet syvät hetket)
30. WESTÖ Kjell: Lang (ystävän näkökulmasta kirjoitettu, mukaansatempaava, haikea)
31. NOUSIAINEN Inka: Seitti (usvainen tarina parisuhteesta ja menneisyydestä, kuvaavia metaforia, jättää välisnoja pois...)
32. JOHANSSON i BACKE Kerstin: Näkymätön Elina (Ihan mieletön pieni kirja, terapeuttinen mun kuntoutujille!, kasvatuksen taakse piilotettua julmuutta, sai minut rakasamaan lapsiani entistä enemmän!)
33. ROWLING: Harry Potter ja Azkabanin vanki (taas näitä pakko-lukea-kirjoja, mutta mukaansa tempaava ja hieno tarina)
34. FRENCH Nikki: Ihon alla (Huih! Nautinto ja kamivan hyytävä, Hienosti punottu!)
35. STAIKOS Andreas: Herkullisia suhteita ( pieni kirja ruoasta ja intohimoisesta rakkaudesta, pelaava nainen vrs. nahjusmiehet)
36. TUOMINEN Taija: Tiikerihai ( hurjaa, ruma kieltä, tarina äidin ja tyttären kummallisesta suhteesta, normaali vrs. epänormaali, hämäläistä suoruutta parhaimmillaan)
37. MARKLUND Liza: Uhatut (Rakkaus ja vaino, herätti voimattomuuden tunteita ja raivoa)
38. CAREY Lisa: Merenneitojen laulu ( naisia kolmessa polvessa, juurettomuus, oma tahto, totuus (kenen?), upea tarina, viihdyin)
39. FRENCH Nikki: Kylmän kosketus (AAAAH! mikä kirja, karmiva, eläyttävä, hyvää kuvausta mielen maailmasta)
40. MARKLUND Liza: Punainen susi (imaisi mukaansa, paljon taustatyötä, faktaa ja aiempien kirjojen tapahtumien yhteen punomista, paras tähän astisista)
41. SEIERSTAD Åsne: Kabulin kirjakauppias (mielenkiintoinen matka Afganistanin historiaan ja naisen elämään)
42. FRENCH Nikki: Pimeyden syli (Intohimo, suuri rakkaus, julmuus, jälleen nokkela nainen, pinallisesti etenevä, nautinnollinen)
43. LINDRGEN Astrid: Ronja Ryövärintytär (Lapsille ääneen luettu ihana tarina suvusta, tavoista, välittämisestä, ystävyydestä ja itsenäistymisestä, hauskoja hahmoja)
44. HAYDEN Torey: Nukkelapsi (tositapahtumat, erityisopettaja ja puhumaton tyttö, luettu yhdessä terapiassa, välittäminen, omat rajat, vuorovaikutus ja erilaiset menetelmät)
45. SLAUGHTER Karin: Sokaistu (Hyrrr!, Hurja, raaka, suora, yllättävä)
46. DEVERAUX Jude: Ylämaan taika (skottihistoriaa, romantiikkaa, enpä ole aikoihin moista lukenut! Tunteiden paloa ja jääräpäisyyttä, himoa ja kostoa)
47. TOLKIEN: Hobitti (LApsille ääneen luettu, mahtava seikkailu, ystävyyttä, itsenäisyyttä, hyvän ja paha kamppailu, auttaa tajuamaan Sormusten herraa vielä paremmin)
48. VIRTANEN Ville: Menkää mielenhäiriöön (teatterimaailma kamalimmillaan, eläytymisen tuskaa, sekoilua, värikästä tekstiä, pompsahteleva, lukihan tuon)
49. BACH Richard: Lokki Joonatan (nyt kahteen kertaan luettu, omia rajoja, tahdonlujuutta, henkistymistä, halua ja mahdollisuuksia)
50. STYRON William: Pimeän kuva (syvän masennuksen tarina, ahdistus ja toipuminen)
51. GOLDSMITH Olivia: Nuoret vaimot (traaginen mutta myös hauska tarina 3:sta naisesta joiden miehet järjestävät ikäviä yllätyksiä, oikeus omiin käsiin, ystävyys ja oikeudenmukaisuus)
52. SLAUGHTER Karin: Riistetyt (kamala rikos, lasten hyväksikäyttö, ahdistavaa ja likaista, mutta tarina oli hienosti kirjoitettu)
53. COELHO Paulo: 11 minuuttia (puhuttelevaa: myytti ihmisestä, joka on ollut yksi (mies ja nainen samassa), kirja rakkaudesta ja seksistä, haaveet ja todellisuus törmäävät, inhimillinen)
54. TYLER Anne: Elämän tikapuilla (ei ihan minun makuuni, tuli nyt luettua, pitkästyin)
55. HONKASALO Laura: Lumen saartama kahvila (novelleja, ihania, tunnelmia, samaistumisen kohteita)
56. HEIKKILÄ Antti: Riippuvuus -valheiden verkko (työn puolesta, selkeä kirja erilaisista addiktioista, hiukka ykskantaan toteava, mikä ärsyttää, mutta asiaa)
57. JONSSON Bitten: Sokeripommi (omakohtainen kirja sokeririippuvuudesta, selittää ja tukee, auttaa ymmärtämään)
58. KEYES Marian: Rachelin loma (HAaa mikä kirja, hurtin hauska kattaus vakavalla tarjottimella, taas riippuvuus-teema)
59. WASSMO Herbjorg: Seitsemäs kohtaaminen (alun takaumat ensin pitkäveteistä, mutta sitten imaisee, tarkkoja havaintoja, unia, paljon tunteita)
60. ZAFON Carlos Ruiz: Tuulen varjo (monitasoinen, Barcelonaa!,uskomattomasti kudotut kohtalot, halu selvittää elämää)
61. SLEIGH Julian: Kriisikohtia (henkilökohtaisten ongelmien ratkaiseminen, 12 askelta, yksinkertainen ja kysyvä)
62. FRENCH Nikki: Pedon hymy (Intensiivinen, kekseliäs nurkkaan ahdistetun naisen selviytymistarina, herkku!)
63. LAAKSONEN - HEIKKILÄ: Matka masennuksesta mnuuteen (työn puolesta, depressiopotilas ja terapeutti vuoropuhelee hienosti, kokemusta ja faktaa sopivasti rinta rinnan)
64. SLAUGHTER Karin: Piinattu (ei ihan niin intensiivinen kuin aiemmat, mutta hyvä tämäkin, rataisu antoi odottaa itseään)
65. JANOUCH Katerina: Läheinen (hieno!, jälleen riippuvuus-teema, suora, kaunis tyyli, vertauksia, omakohtaisuus näkyi)
66. HÄRKÖNEN Anna-Leena: Loppuunkäsitelty (aivan upeaa tekstiä ja omakohtaisuudessaan rohkea, hirveästi tunnetta, vahva verkosto, vahva tarina)
67. PARSONS Tony: Mies ja poika (aivan ihana kirja isyydestä, rakkaudesta ja muuttumsesta, itkua ja naurua, nautinnollinen lukuelämys!)
68. LEPPÄNEN Keijo: Isyystesti ja Naisten miehiä (Isyystesti ihan mahtavaa luettavaa, aito ja lämmin, elämänmakuinen, toinen kuivempi, mutta ihan hyvä)
69. WEINER Jennifer: Pieniä maanjäristyksiä (luonnehdintaa erilaisista naisista, äidiksi tulosta ja perhe-elämästä, upeaa dialogia)
70. HORNBY Nick:Hyvät ihmiset (parisuhde murroksessa, elämän arvot pohdinnassa, mikä on hyvää, mikä itsekästä, sanailua, mehevä)
71. COELHO Paulo: Alkemisti (KAunis tarina haaveiden seuraamisesta, toteuttamisesta ja vaivannäöstä, mikä kieli!!!, symbolinen)
72. KEYES Marian: Sushia vasta-alkajille (toimituksen naiset ja itsekkyys, toimintatavat, luottamus, henkilöjen kummallisuudet paljastuvat pikkuhiljaa, kunkin sisäistä puhetta)
73. FRENCH Nikki: Syöksykierre (Bipolaarihäiriö, hienosti kuvattu, piinaavaa luettavaa, ei päästä otteestaan)
74. SLAUGHTER Karin: Merkitty (sarja sai lisää syvyyttä menneen selvittelysta, jännä tarina, 2 tasoa)
75. HIGGINS CLARK Mary: Kodin suojissa (hulvaton juoni, taidokkaasti kirjoitettu, yllättävä)
76. HÄRKÖNEN Anna-Leena: Juhannusvieras (naisten ihmissuhteista, muistot ja niiden muuttuminen, jäi hiukka vajaaksi)
77. MARKLUND Liza: Nobelin testamentti (WAU! MAhtavaa! upea juonen vyörytys, taas runsas taustatyö näkyy, todentuntuinen)
78. HIGGINS CLARK Mary: Ennen jäähyväisiä (mielenkiintoinen monisyinen juttu)
79. MAZZARELLA Merete: Hyvä kosketus (vaikealukuinen, poukkoileva, lääkärin ja pot. dialogi, vanheneminen, kuoleman läheisyys ja kosketus)
80. COELHO Paulo: Istuin Piedrajoen rannalla ja itkin (vahva rakkausatarina, mystisiä dialogeja, järki vastaan tunteet, nautinto)
81. REINIKAINEN Pepi: Rakastajan muotokuva (unenomainen oudolla tavalla, ei oikein jaksanut keskittyä)
82. PAAVILAINEN Maija: Ikinainen (Ihana kuva-aforismikirja, teräviä pieniä kommentteja)
83. SAARINEN Mikael: Leffaterapia (perusteita, miksi leffojen katsominen on terapeuttista, kuitenkin itse olisin lisännyt sinne paljon terapeuttisia kokemuksia, outojakin leffoja listalla)
84. SLAUGHTER Karin: Kadotettu (taattua Slaughteria, jännä ja johdonmukainen, uskonnolla alentamista)
85. PARSONS Tony: Onnen kiertotie (vaivatonta kerrontaa, hieno käännös, humoristinen mutta syvä, herkkä mies kaipuun, omistautumisen, surun, sitoutumisen ja suojautumisen äärellä)
86. NYKÄNEN Anna-Stiina: Parhaat puoleni (eri ikäisten naisten ajatuksia kehostaan, itsestään, naisena olemisesta, hauska, kivoja vertauskuvia ja omia sanontoja)
87. SEPPÄNEN Juhani: Selvästi juovuksissa (Ha! Totuudenmukainen ja riipauseva, hauska kirja alkoholin kulutuksesta)
88. TARTT Donna: Jumalat juhlivat öisin (outo, kirjailija minulle liian perusteellinen ja pikkutarkka, ei meinannut jaksaa, mutta erävoitto ja luettu!)
89. KÄRKKÄINEN Kata: Jumalasta seuraava (narsismitarina, hyviä kielikuvia, paras Kärkkäinen, pidin)
90. GOLDBERG Natalie: Luihin ja ytimiin (ihana kirja kirjoittajlle, inspiroi ja antaa vinkkejä, lyhyet kappaleet kuin novelleja, omakohtaisuus)
91. MÄKI - LINNAINMAA: Hoitavat sanat (kirjallisuusterapiaa käytännöllisesti)
92. LARSSON Åsa: Sudentaival (uusi tuttavuus ja ah niin upea, monitasoinen jännäri, lyyrinen kerronta)
93. HORNBY Nick: Alas on pitkä matka (hirtehinen tarina itsemurhaajista, henkilöt tulivat kuviksi verkkokalvoille, hieno kirja)
94. PARSONS Tony: Mies ja vaimo (Parsons on ihana, elämän monimutkaisuus, suhteet, halu ja kaipuu)
95. LEPPÄNEN Keijo: Kotitehtävä (Omakotitalon rakentaminen ja kommervenkit, huumoria)
96. HIGGINS CLARK Mary: KAuhu kiertää kaupunkia (hanakka tarina vei mukanaan, sivupersoonat)
97. MARKLUND Liza: Elinkautinen intensiivinen ahmittava tarina jälleen kerran)
98. HUSTVEDT Siri: Kaikki mitä rakastin (Lukuinto polveili, välillä tuskaisen hidasta ja sitten taas nautintoa, taide ja addiktiot, ihmissuhteet)
99. HIGGINS CLARK Mary: Kaksoset (onko kirjailija jo tullut vanhaksi...hiukka ennalta arvattava)
100. LARSSON Åsa: Musta polku (totuuden janoaminen, juoni pysyi niin intensiivisenä loppuun saakka, miten joku voi kirjoittaa noin?)
101. LARSSON Åsa: Aurinkomyrsky (sarjan 1.osa ja luen vasta kolmantena, uskonnon voima ja valta)
102. BROWN Dan: Meteoriitti (kuunneltu äänikirjana Lapin matkalla, nautinnollinen ja mahtava seikkailu loppuun saakka)
103. HARJU Kristiina: Nelikymppinen -elämän huipulla (Jaaha, ikäkriisi!)
104. COELHO Paulo: Veronika päättää kuolla (Voi mikä kirja! Elämänjanoinen ja mahtava, haikea. On elettävä NYT!)
105. ITKONEN Juha: Kohti (luin teatteriesityksen nähtyäni, hienoa kerrontaa, hienot henkilöhahmot, nam!)
106. SNELLMAN Anja: Lemmikkikaupan tytöt (jännittynyt ja ahne lukuelämys, monia näkökulmia vaikeaan aiheeseen (lapsen kaappaus))
107. SLAUGHTER Karin: Häpäisty Tuo päähenkilöt lähelle, ei malta käsistään laskea, traaginen loppu, eihän tää sarja nyt näin voi päättyä?)
108. PALMGREN Reidar: Lentämisen alkeet (hämmentynyt, mitä ajatella, pelon sietämistä, näyttelemisen perustekniikoita, hetkessä elämistä, selviytymistä...)
109. JANSSON Anna: Pääkallovaras (jälleen uusi ruotsalaisdekkaristitar, maltillinen, mutta mielenkiintoinen)
110. MYLLÄRNIEMI Jorma: Narsismi:vamma ja voimavara (työn puolesta, odotin enemmän kuin sain)
111. SETTERFIELD Diane: Kolmastoista kertomus (ahmiva ja tuskallisen utelias lukukokemus, hirveän monitasoinen ja narratiivinen loppuun asti, elämää kirjojen keskellä)
112. HÄRKÖNEN Anna-Leena: Ei kiitos (kerrassaan hulvaton ja mahtava, pakko mennä katsomaan Hämeenlinnan päänäyttämölle kantaesitys)
113. JUNGSTEDT Mari: Saaren varjossa (muinaisia pohjoisia riittejä ja myyttejä, mukava lukea, mistä näitä ruotsalaisdekkaristeja tulee?)
114. FOX Paula: Kivikasvo (nuorten kirja pojasta, jonka on vaikeaa näyttää ja kokea tunteita, luettu yhdessä terapiassa, hyvä siihen)
115. HAKALAHTI Niina: Hengenahdistusta (kepeä, jouheva kirja ilman syvällisempiä sanomia)
116. LEHTOLAINEN Leena: Luonas en ollutkaan (mielenkiintoinen, päiväkirjarakenne teki olon tirkisteleväksi, lopun ahmii yhdellä makaamisella!)
117. LARSSON Åsa: Kunnes vihasi asettuu (Ah ja voih! Miten hengästyttävää luettavaa, ihan mielettömiä ilmaisuja tällä naisella, asiat etenee ja tulee halu lukea Rebekan elämästä lisää)
118. MARKLUND Liza: Paikka auringossa (tietoa ja tutkimusta, ahmin tämänkin!)
119. LEINO Marko: Joulutarina (lapsille ääneen luettu ja itketty, hirveän kaunis ja kauniisti kirjoitettu tarina ja hieno rakenne joulukuulle)
120. JOHANSSON Lena: Reiki parantava energia (ja sitten itsehoitokirja ja kurssille)
121. OKSANEN Sofi: Puhdistus (ihan heti ei tule mieleen, että Viron lähihistoria voisi olla noin mielenkiintoista luettavaa kutosen hissalla, mahtava kirja ja hieno kerronta, aiheesta Finlandia)
122. CASTILLON Claire: Äidin pikku pyöveli (hämmästyttävä kirja, luin uteliaana ja ihmetellen, raadollinenkin, elämistä äitiyden ja tyttäriyden välissä)
123. COELHO Paulo: Portobellon noita (erikoinen tarina erikoisesta ihmisestä, ajoittain tunsin itseni ihan tyhmäksi tätä lukiessa, kun se ei ei avaudu ihan noin vain)
124. JUNGSTEDT Mari: Kesän kylmyydessä (paikoitellen pitkäveteinen, jää Larssonin ja Janssonin varjoon)
125. JUNGSTEDT Mari: Meren hiljaisuudessa (jouhevampi kuin edellinen, aina mukavaa mitä pidemmälle kirja menee, että saa arvailla miten käy.)
126. NERUDA Pablo: Kysymysten kirja (ihan mainio kyseenalaistaja, ajatusten herättäjä)
127. JANSSON Anna: Vaitelias jumala (näitä pohjolan jumaltarustoja mukana, mukavan joutuisasti etenevä ja loppuun saakka jännä)
128. JANSSON Anna: Jäljet lumessa (Jansson-kausi, henkilöhahmot jo tulleet tutuiksi, mukava lukea ja yllättäviä käänteitä, salattuja elämiä)
129. JANSSON Anna: Outoja lintuja (paras Jansson tähän mennessä, lintuinfluenssa, paljon faktatietoa taustalla, tiivis)
130. JANSSON Anna: Hylynryöstäjä (Tiivis, wau, toinen mainio jAnsson peräkkäin)
131. OKSANEN Sofi: Stalinin lehmät (ensin innostunut lukukokemus, joka pikku hiljaa latistui jankuttavaksi, bulimareksia ja blaa blaa)
132. MORGAN Marlo: Viesti oikeiden ihmisten maailmasta (aivan käsittämätön kirja, mieletön tarina ! Miksi tämä loppui... Tahtoo lisää! Totuuteen perustuva kirja lääkärin matkasta aborginaalien kanssa, elämän syviä totuuksia)
133. SCHLINK Bernhard: Lukija (ensin leffa ja sitten kirja. Kirja ktoi Hannan taustoista hieman enemmän, oli helpompi ymmärtää, hidas, kaunis tarina rankka aihepiiri)
134. ALVTEGEN Karin: Varjo (henosti kuvattu ihmismielen taipumusta olettaa asioita ja miten siinä usein mennään metsään, suvun tarina, hieno juoni, tiivis ja yllättävä)
135. IHANUS Juhani toim.: Sanat että hoitaisimme (kirjallisuusterapiaa teoreettisesti, tieteellisesti)
136. JUNGSTEDT Mari: Muurien kätköissä (pitkäveteisempi kuin edeltäjänsä)
137. KEYES Marian: Naura, Claire, naura (Voi hillitön helmi! Ihanaa tekstiä. Oikeaa ilotulistusta vakavillakin asioilla, nautinto!)
138. KEYES Marian: Kuuleeko kukaan? (ihana, naurattava, hämmentävä, itkettävä, jännissä jaksoissa kirjoitettu ja tietoa tihkui jaksojen myötä...)
139. JANSSON Anna: Kalpeat ja kuolleet (taattua hyvää ruottalaista dekkarii)
140. JANSSON Anna: Loputon uni (sairaan hyvä tarina pakkomielteisestä lapsen hankkimisesta ja geeniteknologiasta)
141. MARTTILA Mervi: Parantunut hoidosta huolimatta ja Sydänäänet kuuluneet lapsesta saakka. Päättömiä potilaskertomuksia (saa nauraa ihan pissat housuissa. Oma versioni oli vuonna -93: Kotikännin perusteella tehdyn arvion mukaan... Kotikäynti piti olla... Ja kuntoutuslääkäri kuittaili)
142. JANSSON Anna: Hopealantti (pitkästyttävin Janssoni... Meni kauan kahlata läpi, mut mä tein sen)
143. HOSSEINI Khaleid: Tuhat loistavaa aurinkoa (siis totaalinen lukuelämys, mahtava kirja, järkyttävä mutta kaunis tarina, huoh!)
144. KEYES Marian: Vielä on toivoa (hieno Keyes, viihdyttävä, nautinnollinen)
145. KEYES Marian: Enkelit (aika mahtavaa tykitystä, näihin tulee hinku!)
146. DIRIE Waris - Miller Cathleen: Aavikon kukka (tekstillisesti ei kummoinen kirja, mutta tarina on järkyttävä ja vie mukanaan. Tarina sisukkuudesta ja päättäväisyydestä, selviytymisestä!)
147. ITKONEN Juha: Anna minun rakastaa enemmän (Voi herran jestas... Tämä oli ihan uskomaton, hieno, kaunis, koskettava, herkkä jne)
148. LÖTTER Elbie: Vaiennettu Anna (maailma voi olla todella paha ja narsistinen. Järkyttävä tarina, mutta tarina myös selviytymisestä)
149. KYRÖ Tuomas: Mielensäpahoittaja (ihan mainio... miten nuori mies saa kirjoitettua vanhan miehen äänellä ja senteella näin hyvin!)
150. KANTO Anneli: Veriruusut (en ole koskaan ollut kiinnostunut historiasta, mutta tällaisia kirjoja jos löytyy, niin luen kaiken Suomen sotahistoriasta. Mahtavan mehevä kieli, murteen osaaminen ja hurja taustatyö, upea monia tunteita nostattava kirja, ilman  kannanottoa punaiset vai valkoiset)
151. TAMMINEN, Petri: Enon opetukset (ihan joo hauska. Nopee lukea ja sujuvaa tekstiä)
152. JANSSON Tove: Kuvanveistäjän tytär (novelleja Janssonin lapsuudesta ja nuoruudesta, hienosti tavoittanut lapsen äänen ja mikä salliva ympäristö ja mielikuvitus)
153. JANSSON Tove: Viesti, novelleja (pitkästyttävää, jäi kesken)
154. HÄMEEN-ANTTILA Virpi: Toisen taivaan alla (Alkuun hieman pitkästyttävä, mutta sitten nappasi mukaan moniulotteiseen tarinaan eri kulttuureista)
155. IRVING John: Viimeinen yö Twisted Riverillä (Ei minusta intohimoista Irving-fania tullut, parani kyllä loppua kohti ja aikamoinen juonen kulku. Muttei siltikään.)
156. RAITASUO, SILTALA: Kellokosken prinsessa (dokumentaarinen kirja Prinsessan elämästä ja mielisairaanhoidon historiasta, kielellisesti ei kummoinen, mutta asialtaan mielenkiintoinen)
157. CARPELAN Bo: Kulkeva varjo (dekkari... vanhahtava... vähän pitkästyttäväkin)
158. KEYES Marian: Hurmaava mies (monikerroksellinen, hienosti koottu, pidin valtavasti! Ja taas tiukka aihe huumorin kautta!)
159. FRENCH Nikki: What to do when someone dies (PAriskuntaa nyt englanniksi. Helppo lukea, hieno juonen kuljetus)
160. HYNYNEN Jouni: Rakkaudella Hynynen (Hynysen teräväsanaisia ja -älyisiä pakinoita, jotka provosoi ja naurattaa ja osuvat asioitten ytimeen. Tosin Teuvo-Annikit alkoivat jossain kohtaa ärsyttää.)
161. HAAVISTO Pekka: Hatun nosto (Hieno kirja rauhan työstä, välittämisestä ja suvaitsevaisuudesta. Nautinto lukea. Lähti maailmalta ja meni ihan lähelle Haaviston omaa elämää.SUOSITTELEN)
162. MÄKI Anna Maria: Virginian vaatteet (Lyhytproosaa, sekavia hetkiä)
163. WEINER Jennifer: Tietyt tytöt ((Hienoa kerrontaa, surullinenkin, pani itkemään loppuratkaisussa)
164. WEINER Jennifer: Rikoksia ja hiekkakakkuja (Ei parasta Weineriä, rikosromaani, jossa kieltämättä aukkoja)
165. MARKLUND Liza: Panttivanki (kauan odotettu, taattu MArklund, joka etenee kiskoilla vitkastelematta, mieletön taustatyö, silkkaa nautintoa. Loppui taas niin, että jatkoa odotellessa...)
166. PULKKINEN Riikka: Raja (Hieno, tiheä ja tahtoi tietää, miten tarina päättyy... ja nyt odottaa jatko-osaa!)
167. ORWELL George: Eläinten vallankumous (olihan se joku klassikko luettava ja täytettävä sivistysaukko. Nopea ja herättelevä teos lukea. Valta hapattaa!)
168. HELLSTEN Carita: Virtaus ja vastavirta (Nojaah! Lempeää länkytystä, jokunen terävämpi huomio)
169. RIMMINEN Mikko: Nenäpäivä (NAUTINTO! Tajunnanvirtaa koko kirja, ihania uusia sanoja ja ilmaisuja, Rimminen oli ohittanut täysin sisäisen kriitikkonsa.Love it!)
170. MARKLUND Liza: Vastalauseita (kolumneja, kauhisteleva, ihmettelevä, feminismiä nostattava, terävää tekstiä epäkohdista)
171. HAAVISTO Pekka: Anna mun kaikki kestää (lämminhenkinen kirja maailman asioistavapaata ajattelua)
172. KEYES Marian: Peiton alla (lukutunnelma oli veltto ja hilpeä, paljon samaa kuin omassa tavassani käsitellä asioita, huumoria, kolumneja)
173. LARSSON Åsa: Uhrilahja (ahmittava kirja, taatua Larssonia, runollinen dekkari, nam!)
174. KEYES Marian: Lucy Sullivan is getting married (vaihteeksi kirjallisuutta englannin kielellä, hilpeä ja terävä kirja ihmissuhteista)
175. SLAUGHTER Karin: Kivun jäljet (pitkästä aikaa Slaughteria, jossain vaiheessa meinasivat mennä nyörit solmuun, mutta uskomattomasti kirjoittaja tarinaa vei, hyvä)
176. GERRITSEN Tess: Jääkylmä (ensimmäinen Gerritsenini ja koukutuin heti. Tarina eteni jouhevasti ja ei olisi malttanut kirjaa kädestään laskea)
177. JALONEN Riitta: Kuvittele itsellesi mies (hällä väliä, pieni kirja, outo tarina, outoja temppuja)
178. ZAFON Carlos Ruiz: Enkelipeli (toinen Zafonin kirja, sekavahko mielikuva, monisärmäinen tarina, ei suosikkejani)
179. SLAUGHTER Karin: Pelon huone (taattua karmivaa tarinaa, tiivis, tykkäsin)
180. VEKKELI & JÄPPINEN: Tätinä taipaleella (kirja Caminolta, rouvat olivat taivaltaneet pyhiinvaellusreitin neljässä osassa ja kirja kertoi rennosti kokemuksista ja tärkeistä asioista Caminon varrelta, kiva kirja lukea, kuvia)
181. GERRITSEN Tess: Luutarha (huima, kerroksellinen ja viihdyttävä)
182. ZAFON Carlos Ruiz: Taivasten vanki (paras kolmesta, jopa humoristinen ja hauska edellisen synkistelyn jälkeen)
183. GERRITSEN Tess: Lapsen sydän (hurja tarina elinkaupasta ja sairaalamaailmasta)
184. GERRITSEN Tess: Kirurgi (karmiva ja psykopaattinen tarina, hurjan jännä)
185. GERRITSEN Tess: Taidonnäyte (edellisen jatkoa ihmisen kamaluudesta ja pimeästä puolesta, hrrrr)
186. PARSONS Tony: Pojista miehiä (siitä olikin jo aikaa, kun edelliset Parsonsit luin ja taattua oli tämäkin , trilogian kolmas osa, nam!)
187. FRENCH Nicci: Tuesday's gone (ja sitten englannin intensiivilukemista, taattua tavaraa, kylmäveristä)
188. RUBIN Gretchen: Onnellisuusprojekti (WAU, vuoden onnellisuusproggis, teemoja joka kuukaudelle. Mäkin tahdon!)
189. GERRITSEN Tess: Elämän lähde (rikkaiden vanhusten unelma uudesta nuoruudesta johtaa geenimanipulaation jäljille, hui)
190. GERRITSEN Tess: Painoton tila (avaruuteen sijoittuva jännäri astronauttien ja lääkärien toiminnasta, hyvää viihdettä)
191. GERRITSEN Tess: Kaksoisolento (Maura Islesin historiaa hieman raotettiin karmivaan tarinaan yhdistettynä, hrrr)
192. GERRITSEN Tess: Mefisto-klubi (Hyvän ja pahan taistelu, pohjustustyön mestari tämä nainen Marklundin ohella)
193. NOTHOMB Amelie: Vaitelias naapuri (hersyvän hauska, mutta myös traaginen pieni kirja, vuoden parhaita, luettu suu auki hämmästyksestä)
194. KEYES Marian: No dress rehearsal (Keyesiä in english, helppo lukea, nopea lukea, pieni kirja tämäkin, surullinenkin)
195. GERRITSEN Tess: Katoaminen (sarja jatkuu....naisten riisto ja tyttökauppa aiheena)
196. VERRONEN Maarit: Matka Albaniaan (mielenkiintoinen kertomus reppumatkasta balkanille, omituisista suhteista ja tavoista kansakuntien kesken, auttamisesta ja ystävyydestäkin)

197. GERRITSEN Tess: Henkeen ja vereen (ensimmäistä sarjaa, jossa ei ole jatkoja, mielenkiintoinen tarina nuorten sairastumisista ja miten syy löytyy läheltä)
198. GERRITSEN Tess: Synnintekijä (Isles ja hänen suhteensa, nunnaluostari ja Intia, ei parasta Gerritseniä)
199. GERRITSEN Tess: Voitonmerkki (Rizzoli pääosissa, pahuuttaja narsismia)

200. GERRITSEN Tess: Hiljainen tyttö (jotenkin erilainen Gerritsen, salaisuudet säilyivät loppumetreille, kadonneita tyttöjä ja Chinatownin verilöyly)
201. SLAUGHTER Karin: Triptyykki (Atlantaan sijoittuva jännäri, jossa nuoria tyttöjä pahoinpidellään ja raiskataan, Slaughter kirjoittaa suoraan kaunistelematta, dialogien kautta tulee hienosti luonnetta henkilöille)
202. JANSSON Anna: Unissakävelijä (Pitkästä aikaa Janssonia, lääkärin potilaita tapetaan Gotlannissa, Wern-tarina, mutta pääosissa tässä kollegansa)
203. GERRITSEN Tess: Eloonjäänyt (Yksi parhaista Gerritseneistä, 3 lasta, surmatut perheet ja sijaisvanhemmat, ajojahti, jossa ei tiennyt keneen voisi luottaa)
204. JANSSON Anna: Haudankaivaja (Tehomummeli kaiveli edesmenneen miehensä jäljillä historiaa Gotlannin maaperästä, mommojen kieroilua, Unissakävelijän edeltäjä)

205. STEIN Garth: Tiellä pysymisen taito (RAKASTUIN  tähän kirjaan!!! Syvällinen, humoristinen, ajatuksia herättävä, surullinen. "Opetelkaa kuuntelemaan! Teeskennelkää, että olette koiria, kuten minä, ja kuunnelkaa muita ihmisiä sen sijaan, että varastatte heidän tarinansa!" Enzo <3
206. MARKLUND Liza: Ajojahti (viimeisin Marklund, hyvä juoni, otettu blogimaailma hienosti vaikuttajana mukaan, hienosti punottu)

... jatkuuuuuu vuonna 2014 ja edelleen...

1 kommentti: