lauantai 8. lokakuuta 2011

Tosi lätkämatsissa

Minut saa helposti mukaan kaikenlaisiin tapahtumiin, konsertteihin, huviajeluihin, höpsöttelyihin. Eilen vuorossa oli lätkämatsi.

Hämeenlinna on armoitettu lätkäkaupunki. Luultavasti kaikki tuntevat HPK:n pelaajat ulkonäöltä. Minä en. Niillä on kypärät päässä ja jos tulevat kadulla vastaan, en tunnista. Tavallisia kuolevaisia ovat nämäkin nuoret miehet.

Iltapäivällä päivitin Fb-profiiliini lähteväni taistelemaan Kärppiä vastaan. Tulin harhaanjohdetuksi. Väärä joukkue. Nyt siis istuimme mieheni kanssa piippuhyllyllä katsomassa ottelua HPK-Kalpa. 25 sekuntia ja kotijoukkue oli tappiolla. Kalpan pelaajilla oli enemmän nälkä, tahtoa ja luistelutehoa. Kotijoukkueen kannattajajoukko, etenkin sikakatsomo, huusi. Kuitenkin yksi ääni oli ylitse muiden: Kalpan kannattaja, jonka ääni oli kuin epävireinen kukkopilli! Kaikki kolme erää mies kiekui ja takoi käsiään yhteen. Ääni kuului kaiken muun lävitse, yli ja tunkeutui suoraan keskushermostooni. Toisessa erässä olin jo aivan raivona. Miehen onneksi hän oli sijoittunut päätykatsomoon, johon oli muualta hankalaa päästä. Hiemankaan lähempänä niin olisin tunkenut maalivahdin mailan tuon kalakukon kurkkuun.

Googlesta löydetty Tapparacenterin kuva
Peli oli tylsää katseltavaa. Se näytti seiskaluokkalaisten poikien sählypeliltä. Jäin miettimään pelin funktioita. Mitä se palvelee? Pelaajat saavat palkkaa, mitä saavat katsojat? Me-henkeä, kuulumista johonkin viiteryhmään. Paikan tunteiden purkamiselle: saa huutaa solvauksia puusilmätuomareille ja samalla päästellä kiukkuaan ilmoille. Kotijoukkueen tehdessä maalin voi halata kaveria luvan kanssa, ei tule leimatuksi. Ajauduin Facebookin ihmeelliseen maailmaan kännykälläni.

Hävisimme 3-5. Ottelussa ei ollut juuri minkäänlaista estetiikkaa. Muutama aivan turha jäähy tappelun nujakoinnin seurauksena. Ajoittain mielenkiinnon varastivat ulkomaalaisvahvistukset, joiden nimiä yritin tavailla vauhdissa. Mainostauoilla kaksi taitoluistelijatyttöä kävivät työntelemässä lapioilla jäähilettä maalien tienoilta ja sitten pyöräyttivät pari piruettia. Hauskin hetki koko  matsissa oli, kun toinen luistelijatyttö ja seepraraitainen tuomari törmäsivät toisiinsa ja tyttö päätyi sedän syleilyyn. Mies totesi vierestä lakonisesti "pedofiili".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti