keskiviikko 6. elokuuta 2014

Tosi kierroksella päivä 1.

Olen aina pitänyt Kuusamon alueesta. Pieni Karhunkierros on tullut nähtyä kahdesti, Kiutaköngäs kolmesti, rotkojärvi Julma ölkky, Ruka, Hossa ja kylpyläkin ovat tuttuja. Keväällä 2014 eräs kirjoittajakollegani heitti ilmoille, että hänen tekisi mieli tehdä kirjoitusmatka Karhunkierrokselle. No minuahan ei tarvitse liiemmin yllyttää...

Alun perin meitä vaeltavia runoilijoita piti olla 7, mutta kato kävi kesää kohden. Muutamalta meni selkä, yksi odottaa leikkauspäivää, aikataulu ei sopinut... Niinpä meitä oli kolme naista (minä, Minna ja Birgitta) ja yhden 14-vuotias poika (Jerry).30.7. starttasi Syöksysämpylä (Sitikkani) Hämeenlinnasta kohti Mikkeliä, jossa vaihdoimme hieman tilavampaan autoon ja kahden kuskin voimin körrööttelimme kohti Kainuuta. Alkuperäinen reittisuunnitelma oli seuraava: Juumaan yöksi - Jussinkämpälle  - Oulangan retkeilyalueelle  - Puikkokämpälle  - Ristikallioon  - kotiin. Se meni sääennusteiden vuoksi kuitenkin nurin niskoin ja päätimmekin aloittaa Juuman sijasta Ristikalliolta. Näin taivaltaisimme epävakaimpina päivinä lyhyimmät taipaleet.

Siis klo 19.30 5 km, Ristikallion eräkämpälle. Aikaa kului 1,5 h. Näkymät olivat jo siellä huimat. Ensin mäntykangasta ja poron pipanoita. Pitkospuita.

Kaunis järvi jylhine kallioineen otti retkeilijät vastaan. Iltapesu järven rannalla vastapäisiä kallioita tuijotellen karisti viimeisetkin kiireen rippeet hartioilta. Kämpällä söimme iltapalat nuotiolla ja asetuimme retkipatjoillemme maate. Kovahan se on, retkipatja, Tempuriin tottuneelle... Tuli kuitenkin nukuttua vaikka asentoa piti vaihtaa melko tiuhaan, kun paikat puutuivat.

Jatkuu huomenna...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti