torstai 20. maaliskuuta 2014

Tosi kommunikaation pyörteissäKurkon mielestä kirja oli boooooooring...
Eilen luin Onnismaan kirjaa Ohjaus- ja neuvontatyö. Sukelsin kommunikaation upottavaan maailmaan. Kirjain - - tavu - - sana - - lause - - kappale - - Kieli, ihmisen kommunikaation perusyksikkö. Perusasiasta on tullut ajan myötä yksi tutkituimmista asioista ja se on monimutkaistunut monitahoiseksi käsitejärjestelmäksi.

Olen aina ollut kiinnostunut siitä, mitä ihmisten välillä oikeasti tapahtuu. Siksi kai uravalintanikin. Tähän postaukseen kokosin itseeni kolahtaneita otteita kommunikaatiosta ja asioista sen liepeiltä Onnismaalta.

"Hyvä kommunikaatio tekee ihmiselle hyvää. Voidaan ajatella, että sanat ovat kuin käsiä, joilla voi koskettaa toisia, ja samalla myös puhuja tulee kosketetuksi." (Onnismaa, s. 45)

"Totuus ei synny eikä sijaitse yhden ihmisen päässä: se syntyy totuutta yhdessä etsivien ihmisten välillä, heidän dialogisessa kanssakäymisessään." Mihail Bahtin (Onnismaa, s.44)

"Yhteys toiseen on läheisyyttä, kasvokkain oloa ja yhteisöllisyyttä, ei niinkään tietoa. Kasvojen kohtaaminen ja toista kohti kurottuminen on sosiaalisuutta. - - Olen vastuussa toisesta heti, kun hän katsoo minua, ilman että edes otan vastuun hänestä." Emmanuel Levinas (Onnismaa, s.43)

Metafora Kreikan kantasanana tarkoittaa yli kantamista. Aristoteles sanoi: "Metafora syntyy, kun asialle annetaan nimi, joka varsinaisesti kuuluu jollekin muulle." (Onnismaa, s.58)

Jäimme yhdessä asioita mietiskelemään...
"Ei pidä vahingoittaa ketään vaan pikemminkin auttaa kaikkia mahdollisuuksien mukaan." Arthur Schopenhauer (Onnismaa, s.103)

Olen sivulla 120. Helmiä on siis vielä tulossa...


2 kommenttia:

  1. Nämä kommunikaation pyörteet veivät minua ajassa taaksepäin, palauttivat mieleeni yhteiset hetkemme, joissa todella tapahtui paljon positiivisia asioita, luit suorastaan ajatuksiani, olit oppinut tuntemaan minut, yhdessä oli helppoa, teit minulle hyvän olon, pyysit heittämään kritiikin roskakoriin, onnistuin siinä ja olen siitä onnellinen.
    Sinulla on aivan ihana Kurko-muusa, rapsutukset tulee tässä.
    Jään odottamaan lisää helmiä...

    VastaaPoista
  2. Raija Raijaseni <3 Yhteistyömme oli jotain ihmeellistä. Eihän sellaista koe montaa kertaa elämässä. Ja ihan mahtavaa, että yhteinen taival jatkuu edelleen.

    VastaaPoista