keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Tosi haisuleita

Pitäkää hyvät miehet itsestänne huolta! Kaikenlaista suvaitsen ja läpi sormieni katson. Nyt kuitenkin ärsytyskynnys ylittyi. Tänään kävellessäni Hämeenlinnan kävelykadun halki näin joukon tuhruisia miehiä: lököttäviä, likaisia housunpersuksia, risoja T-paitoja, ruokkoamattomia partoja ja linttaan astuttuja lenkkareita. Ei kauniita näkyjä ollenkaan. Romanialaisten katusoittajien säestyksellä tunnelma oli kuin 70-luvun Bulgariassa.

Sanokaa minulle, ettemme me suomalaiset sentään ihan noin lohduttomilta näytä? Emmehän? Voisitteko kertoa, että eteeni sattui vain huonohko otos, heikko keskittymä, moukkalauma? Mutta kun ei. Liki viikottain lähimarkettien kassajonossa seison vastaavanlaisen kuvatuksen takana. Huom! nyt mukana on myös myös haju! Kerran olen alkanut hihnalla haistella omia ostoksiani, onko liha pilaantunutta tai paprika. Olen epäillyt astuneeni koiran läjään. Vaan vastauspa seisoi suoraan edessäni. Nenääni ja sieltä suoraan ihon alle tunki tuhti röyhähdys pinttynyttä tupakan savua, pesemätöntä ihoa ja hiusta parin viikon hikimarinadissa, ruuankäryt ja joskus jopa sitä ihan itseään, sontaa. YÄK!

Jos ei itseä haittaa niin ennen ihmisten ilmoille lähtemistä voisi vaikka ne hiukset, kainalot, takamuksen ja naaman pestä. Toimintaterapeuttia puistattaa! Ei ole arkitoiminnot hallussa, ei. Oikein jos antaa mielikuvituksen lähteä laukkaamaan niin alkaapa pelottaa, sainko äskeisen haisulin käsittelemät 20-senttiset vaihtorahana, olenko hieronut sen jälkeen vetistäviä silmiä tai pyyhkäissyt suunpieliä.

Joskus mietin, että onko itsensä laiminlyönti vastaveto kaikelle kauneuskotkotukselle? Kuvitteleeko haisulimies olevansa oikea äijä, kovis? Onko hoitamattomuus oire masennuksesta, ettei jaksa? Niin monta kuin on haisulia, on varmasti vastaustakin.

Itsestään pitää pitää suihkun verran päivässä. Tulee sallia itselleen se ihana pestyn vuodevaatteen tuntu iholla, kutiamaton päänahka ja ehjä puhdas paita. Noihin ei niin montaa euroa kuukaudessa mene, että voisi köyhyyttä syyttää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti