maanantai 30. toukokuuta 2011

Tosi korrektia kommentointia

Taas takerrun aiheeseen lihavuus - laihuus. Ikuisuusaihe. Aina niin kommentoitava aihe. Vaan ei aina kovin korrektilla tavalla.

Verisukulaiseni on ihminen, joka kommentoi minulle aina jonkun tuttumme tavattuaan, että mitä hänen painoindeksilleen kuuluu. "Olipa se laihtunut! Näytti niin simpsakalta!" Tai "Kyllä on rupsahtanut sekin, ei ole juuri itsestään huolta pitänyt!" Saattaapa hän kysyä, mitä henkilö on tehnyt, kun näyttää NYT niin hyvältä. Saman ihmisen suusta olen kuullut kommentoitavan kahden teini-ikäisen muotoja. Toinen on pehmeän muodokas, normaalipainoinen ikäistensä keskimittaa hieman lyhyempi ja toinen pitkänhuiskea hyvin hoikka tyttö. Ja arvatenkin tämä hoikempi sai kuulla molempien kuullen olevansa "niin kaunis!" Mitä liikkuu korvain välissä?

Viime kesänä vierailimme hieman lähisukua kaempaa löytyvän pariskunnan luona. Viimeaikaiskuulumiset vaihdettuamme täti-ihminen tokaisi minua keskivartalon tienoolle tuijottaen, että "olet se sinäkin saanut sitten lihaa luittes ympärille, ihan oot ku äitis!" Lievä nolouden puna kuumotti poskiani ja sain mumistua jotain sinne päin, että niinpä tuota on kiloja kertynyt... Tiesin kyllä ihan itse sen, että paino oli päässyt hieman ryöstäytymään käsistä. Edelliseen tapaamiseen sai kuitenkin tehdä aikamatkaa noin 5 vuoden verran. Reilu kilo per vuosi siihen nähden sitä siis oli tullut. Harmitti! Ne kilot ja se kommentti.

Tänään, liki vuosi sitten tapaamani ihminen, kommentoi heti miten tavattuamme minun viime näkemästä hieman hoikistuneen. "Olit vähän runsaammassa lihassa viime kerralla tavatessamme!" Yhm... Mitä siihen sitten sanoo? Runsaammassa lihassa!!! Läskiä se oli. Ja on vieläkin. SO? Tietääkseni aivosolujeni toimintaan ajoittainen lihominen ei ole vaikuttanut. Eikö se ole kuitenkin se, minkä pitäisi ensisijaisesti vuorovaikutuksessa kuulua ja näkyä? No, lämmittihän se tietysti mieltä, että joku huomasi, mutta silti!

Ja päivän erään kommentin jälkeen jäin miettimään, miten erilaisia nimityksiä olenkaan ihmisen painosta ja ulkoisesta olemuksesta kuullut:

LAIHAT: laiheliini, kuikelo, kaitanen, soppaluu, kuivan kesän orava, rautakanki, luuviulu, nälkäkurki, pakkasen raiskaama pulkannaru, hernekeppi, luikku...
                                                                             
LIHAVAT: pullukka, paksukainen, pyöräkkä, talipallero (hyi sentään!), lihapulla, läski, perse ku seitsemän leivän uuni, blösö, fädäri, ...

 K A M A L I A   K A I K K I   N Ä M Ä !!!!!!!!

Ja miksi lihotessaan miehet miehistyvät, mutta naiset eivät naisistu? En tiedä, tympii. Joka tapauksessa, tämä karppi skarppaa nyt itsensä iltapalalle ja menee sen jälkeen vattan viereen maate!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti