maanantai 2. toukokuuta 2011

Tosi pskjuttu

Läjiä, läjiä. läjiä! Kevät on koirankakkojen kulta-aikaa. Onko inhottavampaa hajua kuin se, joka tulvahtaa kengänpohjasta istuessasi autoon ajajan paikalle, kun painat kytkinpolkimen pohjaan ja sitä vasten tirsahtaa pökäle. EI! Muuten saavat läjät minun puolestani olla ihan rauhassa tienposkilla. Ne sentään maatuva, toisin kuin ihmisten jätökset: maitotölkit, jugurttipurkit, vaipat, kondomit, lihapullapaketit...

Koirani ei mielellään tee tarpeitaan ihan tien laitaan. Se menee pientareen puolelle niin pitkälle kuin flexinhihnaa piisaa. Hyvä! Kotipihaankaan se ei mielellään kaki vaan vilahtaa luontevasti (aina kun katse välttää) raja-aidan välistä naapuriin... Aijai, ei niin hyvä!

Nyt on näköjään muutenkin paskanmaista... Sain jonkin sortin vatsataudin! Aika nolosti juuri vapun jälkeen. Saattaapi vaikuttaa joltain ihan muulta monenkin silmissä....

Niinpä siellä pytyllä istuskellessani oli aikaa miettiä kaikenlaisia vessaan liittyviä juttuja. Ihan ensimmäisenä mieleen tulivat tyttäreni aikaansaannokset, tuolloin 2v. Kerran vessanpytyssä minua odottivat kaikki alakerran vessan allaskaapissa olleet puhtaat käsipyyhkeet. Tytär oli täyttänyt pytyn ääriään myöten. Hän oli inspiroitunut toisena päivänä kiinnittämään pytyn kannen ympäri ympäri ympäri läpinäkyvällä teipillä. Saman käsittelyn oli saanut kannellinen potta. Neiti on myös tipahtanut itse pyttyyn. Yritti nousta reunoja pitkin allaspöydälle ja hupstikki!

Kummipoikani oli 4-vuotiaana löytänyt äitinsä tampoonit vessan kaapista. Poika löytyi istumasta lattialta, dippasi tampoonia pytyssä ja hihkaisi "Kato äiti, pommi!" Hyvinhän ne laajenee.

Naisethan menevät ravintolassa yhdessä vessaan. Tätä on miesten vaikea ymmärtää. Vessakäynti on sosiaalinen tapahtuma, jonka aikana puunataan ja pulistaan. Eihän ravintolasalissa useinkaan kuule mitä toinen sanoo. Tuo naisten yhteisvessailu on luontevaa jo nuoresta iästä. Olen nyt saanut seurata tuon jo edellä mainitun tyttäreni kasvua liki 14-vuotiaaksi nuoreksi naiseksi. Aamuisin vessastamme tulee kaksi, kolmekin hyvin laitettua teiniä perässään tuoksuvana, johon sekoittuvat hajuvedet, puuterit ja hiuslakka.

Vaan vallan mielenkiintoisen keskustelun pääsin kuulemaan vappupäivänä kotiin ajaessani. Miehen kännykkä soi. Kaveri soitti. Vessasta. "Ai sä oot paskalla!" Kiva... Se sitten pitkälti määrittelikin sen puhelun sisällön. Niin että älkää miehet enää päivitelkö meidän naisten kimppavessavisiittejä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti