keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Tosi jääräpää

Meillä asuu ainakin yksi jääräpää. Sillä on neljä jalkaa, musta nenä, lerppakorvat ja Dobby-kotitontun katse. Eikö yhdennäköisyys olekin ällistyttävä? Määräävin luonteenpiirre koirapojallani Kurkolla on kuitenkin  lujatahtoisuus.

Kun juttelen sisareni kanssa eteisessä, tai ystävättäreni kanssa puhelimessa, Kurko pyörii ympärilläni, tuuppii kuonollaan säärtäni , urahtelee. Jos näillä toimilla ei huomiota heru, se alkaa haukahdella ja nousta takajaloilleen etutassut jalkojani vasten. Ellen tässä vaiheessa jo ole torpannut koiraa vessaan jäähylle, se alkaa kiskoa sukkiani jalasta. Oli sitten jaloissa nilkka- tai polvisukat, Kurko poistaa ne yksitellen ja tappaa ne (ravistelee vinhasti).

Iltaisin iskee jääräpäälle touhupiikki. Silloin Kurko kulkee perässäni aktivaatiopallo omintakeisesti suussaan. "Tarttis täytettä!" Juustokuutioita, makupalanappuloita, leivänmuruja. Koira istuu jalkojen juuressa ja urisee. Se hyppää sohvalle viereen ja urisee. Jos pallo on lipunut sängyn alle, Kurko makaa sängyn vierellä, tuijottaa palloa villakoirien seassa ja haukahtelee. Siinä saattaa vierähtää liki tunti. Se tietää, että emännällä menee hermo siihen mörinään ja tulee kyllä auttelemaan.

Kurko tietää, että kun se tulee ulkoa sisälle ilman tappelua, se saa makupalan. Koiran riivattu on oppinut käyttämään tilannetta hyväkseen. Se ramppaisia pihalle puolen tunnin välein. Jos ei pääse, se urahtelu kuuluu taukoamatta eteisestä. Tappelulla sisälle tarkoittaa sitä, että emännän lähestyessä se ottaa jalat alleen ja vetää formulaa pitkin pihaa. Hauska leikki?!?

Viimeisin känttyily Kurkolta on tietokonetyöskentelyn häirintä. Kirjoitan blogia tai Power pointia koulutukseen. Kurko hyppää sohvalle viereen (huom! aina oikealle puolelle) ja alkaa taas sen oman mörähtelynsä. Sitten alkaa se käden tuuppiminen: kuono ranteen alle ja pöks! Uudestaan.... uudestaan.... Kone sivuun, koira syliin. Se heittäytyy selälleen tassut taivasta kohti ja ottaa rapsuttelut avosylin vastaan. Lipuu siinä emännän kiire mielestä, ärsyyntymisen kurtut otsalta sulavat naururypyiksi silmäkulmiin. Niin että miten se koira taas koulutetaankaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti