sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Tosi adventti

Heräsin aamulla jo klo 8. Sunnuntaiaamuna! Ei nukuttanut yhtään ja teki mieli olla hereillä yksin hetken aikaa. Aamurauha on ihana! Keittelin kahvin ja söin pienen aamupalan. Sytyttelin kynttilöitä. Nautin miehen ja tyttären siivoamasta olohuoneesta. Sitten iski riivuu. Keittiön kaapit näyttivät kamalan rasvatahraisilta. Keittiön apupöytä pursusi tavaraa. Tiskikone oli täyttämättä. Joulu tulossa! SIIS TÄNÄÄN 27.11. ON ENSIMMÄINEN ADVENTTISUNNUNTAI!!!Muun perheen kömpiessä koloistaan aamupalan toivossa olin jo pyyhkinyt kaapit ja hellan, järjestellyt leivät omaan koppaansa, ylimääräisen kaman roskikseen, kaivanut varastoistani jouluvaloja ja -koristeita, ripotellut niitä ympäri kämppää, tehnyt munakkaan uuniin ja 10 lumihiutaletta ikkunaan.

Koko päivän se riivasi, jouluhulluus. Olen jouluihminen. Kaikkien vaakaihmisten tavoin rakastan kaikkea kaunista ja joulu jos mikä on kauneuden aikaa. Kello on jo iltakuusi. Kynttilät palavat edelleen. Tein muutamia joululahja-asioita ja askartelin kortit. Löysin kaapista suuren lahjasukan. Teippasin sen takan kylkeen ja sen kaveriksi kolme huovutettua tontun päätä. Takan päällyksen olivat mies ja tytär tyhjentäneet ja sinne oli jostain löytynyt enkelilamppu. Pari pienempää enkeliä tuikkuineen istuu tv-tasolla ja ikkunaan leijailivat yhden siivet. Hiutaleet ikkunassa houkuttelevat luontoa pakkasen puolelle. Ja ulkona sataa vetta!

Minä lähden adventtisaunaan. Keitän vähän rosmariinia jalkakylpyyn ja lisään siihen merisuolaa. Saunassakin palavat kynttilät. Hämärässä kehittyvät hyvät ja kirkkaat ajatukset. Ihanaa adventtiaikaa ihmiset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti