tiistai 1. tammikuuta 2013

Tosi vanha vuosi 2012


Uuden vuoden alkajaisiksi viime vuoden tilinpäätös!


1. Mitä uutta teit vuonna 2012? 
Aloin käydä kosmetologin, ystäväni Maijun, luona enemmän-vähemmän säännöllisesti hoidattamassa itseäni: jalkahoitoa, kasvojen puhdistusta, intialaista jokikivihierontaa, käsihoitoa... Kehon lisäksi koheni myös mieli! Osallistuin politiikkaan ja ilmoittauduin vuoden 2013 kaupungin vaikuttajaraatiin terveys ja hyvinvointi (eli se ärhäkkä poliittisesti aktivoitunut täti todella aktivoitui).  Kävin Reiki II-kurssin.

 2. Piditkö uudenvuodenlupauksesi, ja teetkö enemmän ensi vuodelle?
Huumori oli ajoittain kovilla, mutta linjani pidin lempeästi. Jouduin karsimaan sellaisten ihmisten seuraa, jotka selkeästi olivat energiasyöppöjä.  Oma elämä oli aika kuosissa, elin melko pitkälle niin kuin opetin. Liikkumista olisi saanut olla enemmän. Olen hyvä suunnittelemaan ja aloittamaan, mutta se säännöllinen toteutus... Luova tila on ollut yksi voimavarani. Olen valokuvannut paljon ja ollut elämäni ensimmäisellä valokuvauskurssilla. Olen myös kirjoittanut paljon. Läheisiäni olen rakastanut ja pyrkinyt sen heille osoittamaan. Joskus tulen tuupatuksi syrjään äkäisen teinin kaulasta, mutta mamma ei lannistu.

3. Synnyttikö kukaan läheisesi?  
Ihan loppuvuodesta miehen siskon poika sai ensimmäisen biologisen lapsensa: Parikkalaan syntyi Piparipoika!

4. Kuoliko kukaan läheisesi? 
Aivan lähipiiriini kuuluvia ihmisiä en joutunut suremaan, mutta ikäisiäni ihmisiä, koulukavereitani alkaa laota ympäriltä. Pelottavaa! 

5. Missä maissa kävit? 
Helmikuussa Italiassa Madonna di Campigliossa laskettelemassa ja patikoimassa. Maaliskuussa Sloveniassa Planican lentomäen kisoissa. Heinäkuussa Virossa Haapsalussa ja Saaremaalla. Lokakuussa Espanjassa välillä Barcelona Elche, Benitaxellissa kiinnekohta.

6. Mitä sellaista haluaisit vuonna 2013, jota puuttui vuodesta 2012? 
Käydä Sveitsissä.    

7. Mitkä vuoden 2012 päivämäärät tulet aina muistamaan ja miksi? 
Matkat!!! Poikani 18-vuotispäivä 29.11.. Tyttären rippijuhla 1.7.. 

 8. Mikä oli suurin saavutuksesi tänä vuonna? 
Ensimmäinen lapsi saatettu täysi-ikäisyyteen täyspäisenä! Omien mielipiteiden vahvistuminen ja olen saanut perusteltua aiempaa paremmin tarkoitusperiäni. Onnistunut työvuosi. Monikulttuurinen osallistuminen.

9. Mikä oli suurin epäonnistumisesi?
Saamattomuuteni pihan hoidon suhteen... Kodin siivoaminen... Olen kamalan boheemi tyyppi noissa asioissa!

10. Kärsitkö sairauksista tai vammoista? 
Vuonna -07 rikkomani oikea polvi äityi vihottelemaan. Aluksi luultiin siinä olevan bursiitin, mutta magneettikuva paljasti ganglion, joka vaati polven avaamista. Pelotti niin vietävästi, mutta operaatio kannatti. Muutama ärhäkkä flunssa piti pedissä. Syysväsymys oli lievää.

 11. Mikä oli paras asia, jonka ostit? 
Pesukone piti uusia kesällä vanhan toimittua 18 vuotta. Ostimme kuivaavan koneen ja se on taivaallisen ihana. Mies osti valokuvaharrastajilleen isomman objektiivin kameraan. Niin ja minulla oli autokuume kesällä. Sen seurauksena mies infektoitui ja päätti ostaa meille avoauton. Nyt se odottaa tallissa sulan maan kelejä (ei sentään hommannut siihen talvirenkaita).
  
12. Kenen käytös herätti hilpeyttä? 
Alpakan, joka sylki päälleni. Koirasuden, joka pissi hiihtohousujen vasempaan lahkeeseen, koirapoika Kurkon. 

13. Kenen käytös masensi? 
Ihmisen, johon luulin voivani luottaa, mutta hän osoittautuikin mustavalkoiseksi oman edun puolustajaksi ja olettamisen mestariksi. Harmittaa, kun ihminen ei ota selvää tosiasioista vaan toimii mutu-tuntumalla ja haukkuu väärää puuta.

 14. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi? 
Varmaan ihan normaalielämään meni suurin osa, mutta matkustaminen tulee heti hyvänä kakkosena. Matkustaminen antaa minulle valtavasti, avartaa katsantokantaa ja asenteita entisestään. Itseeni olen satsannut entistä enemmän, mutta kyllä 2012 tein töitäkin enemmän kuin koskaan.

15. Mistä olit oikein, oikein, oikein innoissasi? 
Matkoista, työtilaisuuksista, Oriveden kurssista, tyttären rippijuhlista, uusista tuttavuuksista. Maahanmuuttajaohjaaja-koulutuksesta.

16. Mikä laulu tulee aina muistuttamaan sinua vuodesta 2012? 
Vain elämää-sarjasta Erinin versio Cheekin kappaleesta Mitä tänne jää.

17. Viime vuoteen verrattuna, oletko:  
a) onnellisempi vai onnettomampi?  Väsyneempi, ehkä hieman onnettomampi, mutten missään nimessä toivoton tai masentunut! Surullisia tpahtumia on ollut v.2012 enemmän kuin edellisenä.
b) laihempi vai lihavampi? Samoilla mennään, huoh!
c) rikkaampi vai köyhempi? Kokemuksia hirveän paljon rikkaampi, mutta pankkitilillä on vähemmän rahaa kuin v.2012 alkupuoliskolla.  

18. Mitä toivoisit tehneesi enemmän? 
Liikkuneeni. Lukeneeni. Hoitaneeni kotia paremmin. Osallistuneeni Setlementin ryhmiin.

 19. Mitä toivoisit tehneesi vähemmän? 
Marmattaneeni.

 20. Rakastuitko vuonna 2012? 
Tämä kysymys kuuluu nuoremmille sinkkuihmisille. Mitä sitä nyt enempää ihmisiä sotkemaan omaan elämään. 

21. Mikä oli suosikki tv-ohjelmasi? 
Vain elämää. Emerdale. 
  
22. Vihaatko nyt ketään, jota et vihannut viime vuonna tähän aikaan? 
Olen vihastunut ihmisille, joille en ole aiemmin vihastunut, mutta en vihaa heitä. Vihaan erilaisia rajoittuneita asenteita ja olettamista.

23. Mikä oli paras lukemasi kirja? 
Lukupäiväkirjaa selatessa nousi kaksi mainitsemisen arvoista kirjaa. Mikko Rimmisen Nenäpäivä oli mahtava, ihmetystä, riemua ja myötähäpeää herättävä. Finlandiansa ansainnut. Pidin kovasti. Toinen kirja, joka sopi vuoden teemaan "täti ja yhteiskuntatietoisuus", oli Liza Marklundin Vastalauseita. Se oli kolumnikokoelma ja todella ajankohtaisiin asioihin, lähinnä eriarvoisuuteen ja naisen asemaan pureutuvaa tekstiä. Innostuin myös kirjanselkämysrunoudesta!
 
24. Mikä oli suurin musiikillinen löytösi? 
Opin pitämään suomenkielisestä rapista ! Kävin tyttären ja hänen ystävänsä kanssa Jennifer Lopezin konsertissa ja se oli wau!
  
25. Mitä halusit ja sait? 
Kirjoittajakurssin Orivedellä, matkustaa ja sen isomman objektiivin kameraan. En halunnut, mutta sain uuden (käytetyn) auton.

26. Mitä halusit muttet saanut? 
Tassuamme jäi saamatta edelleenkin! 

27. Mikä oli suosikkileffasi tänä vuonna?
Kävin todella vähän leffateatterissa. Suunnittelin aina meneväni katsomaan uutuuksia, mutta aina se jäi. Tv-elokuviakaan en paljoa katsonut. Nyt en osaa tähän vastata ollenkaan.
  
28. Mitä teit syntymäpäivänäsi ja miten vanha olit?
Mitä reilu nelikymppinen nainen tekee syntymäpäivänään? Käy syömässä perheen kanssa. Tänä synttärinä ravintola Hällässä, johon olen tykästynyt.
  
29. Mikä yksi asia olisi tehnyt vuodestasi mittaamattomasti tyydyttävämmän? 
Se, ettei meidän perheelle tärkeä ihminen olisi sairastunut vakavasti. Olemme eläneet yhdessä isoja asioita, mutta tämä on kyllä kaikkein suurin ja raskain, kenties entisestään yhdistävinkin <3

 30. Kuinka kuvailisit henkilökohtaista pukeutumiskonseptiasi vuonna 2012? Pidättäydyn aiemmin luonnehtimissani asioissa: 1) Nauti siitä, mitä päälläsi kannat! Pukeutuminen saa olla hauskaa ja kekseliästä. 2) Nainen olkoon nainen (korkkarit, vyötärö ja tissit) . Edelleen hamstrasin pitsejä ja hörsylöitä, korot ja platformit korottuivat eli naisellisuus vaan korostui. Myös se vanha brittiläinen tyyli innosti: nilkkaremmikengät, ruutulippis ja -takit. Ylileveät neuleet, tuubihuivit ja pitkät topit ja spesiaalinen keltainen väri! En ole koskaan pitänyt keltaisesta ja nyt se iski tajuntaani keskellä kaunista Saarenmaata. Eli sillisalaatti!!! Fiilispukeutuja.

31. Mikä piti sinut järjissäsi? 
Ihanat ystävät, kirjoittaminen, koiralenkit, positiivinen ajattelu.

 32. Kenestä julkkiksesta haaveilit eniten? 
Maanläheiset olivat vuoden haaveiluaiheet, mutta jos valita pitää niin Taru sormusten herrasta Aragorn vaan on aika ihana haaveiltava.

 33. Mikä poliittinen asia herätti eniten mielenkiintoasi? 
Osallistuminen Haaviston vaalikampanjaan! En ole koskaan ollut kannattamassa ketään poliittista henkilöä. Osallistuin mm. lehtihaastatteluun. Oli myös kuntavaalit, toki kävin äänestämässä niissäkin. Vuoden 2013 vaikuttajaraateihin ilmoittautuminen oli viimeisin aktiviteettini politiikan saralla. Eli jotain ihmeellistä on tapahtunut!!! Mutta edelleen sitoutumaton.

34. Ketä ikävöit? 
Yleensä läheisiä ystäviä.
  
35. Kuka oli paras tapaamasi uusi ihminen? 
Perustimme parin Facebook-kaverin kanssa vertaisryhmän. On uskomatonta, miten paljon suljetussa porukassa ihmiset jakavat asioitaan ja antavat tukea toisilleen, laajentavat toinen toistensa perspektiivejä. Siellä "tutustuin" ihaniin ihmisiin ja osan kanssa olemme tavanneet livenäkin. 

36. Kerro arvokas elämän oppitunti jonka opit vuonna 2012. 
Maahanmuuttajaohjaaja-koulutuksessa kuulin elämänkohtaloita, jotka avasivat näkemystäni entisestään. Aika hurjalta tuntui kuulla, että Irakista kiintiöpakolaisstatuksen saanut perhe sai kuulla kolmen päivän aikana pikapaketin Suomesta, maasta, johon heidät lähetetään. Finland. Rouvan mielessä Fin kääntyi sanaksi loppu... Land = maa... Rouva oli järkyttyneenä todennut, ettei halua lähteä maailman loppuun.

BONUKSET:
 Oliko 2012 hyvä vuosi sinulle? 
Hyvä, mutta melkoisen rankka oli vuosi.

Mikä oli paras hetki? 
Ihania hetkiä oli monta. Espanjasta nautin kaikin aistein.

Mikä oli vuoden huonoin hetki? 
Ystävän sairastuminen.  

Missä olit kun vuosi 2012 alkoi? 
Harvoilanmäessä käymässä entisen naapurin kutsuilla.
  
Kenen kanssa? 
Oman miehen.

Maltillisesti, mutta nautiskellen viineistä.

Kohtelitko ketään huonosti vuonna 2012? 
Olin terrierimäisempi itselleni tärkeiden ja perhettäni sekä minua koskevien asioitten puolustaja kuin aiemmin, mutta en kohdellut ketään mielestäni huonosti. Pyrin perustelemaan asiallisesti.

Kohteliko kukaan sinua huonosti vuonna 2012?
Kyllä ja se surettaa aina yhtä kovasti. Ajoittain koin tulleeni väärin ymmärretyksi ja hyväksi käytetyksi ihmisen taholta, jonka luulin olevan ystävä. 

Kuinka paljon rahaa käytit vuonna 2012? 
Maltillisemmin kuin mieheni ;) Kävin paljon vähemmän mm. kirppiksillä kuin edellisvuonna.  

Mikä oli vuoden ylpein hetkesi? 
Lapsistani olen ollut vuoden mittaan ylpeä monesti: pojan stipendi lukion 2-luokan päätteeksi, kaunis tyttäreni rippijuhlan ristin kantajana, että poika tuli täysi-ikäiseksi, että molemmat lapseni ymmärtävät ystävyyden merkityksen. Töissäni olen ylpeä siitä, että osaan luoda kontakteja sekä potilaitten että työkavereitten kanssa.

Mikä oli vuoden noloin hetkesi? 
Kun jäin keskustassa Sokoksen liukuovien väliin... 
 
Jos voisit mennä ajassa taaksepäin ja muuttaa yhden hetken menneestä vuodesta, mikä se olisi? 
Olisin selvittänyt vielä päättäväisemmin yhden väärinkäsityksen ja puolustanut tytärtäni.  

Kuinka moneen kaupunkiin matkustit? 
En jaksa laskea, mutta monta niitä on jo Suomessa, lomamatkatkin kun olivat turnee-tyyppisiä (pitkin poikin Viroa ja Espanjaa).

Mitkä ovat suunnitelmasi vuodelle 2013? 

Pitää yllä positiivinen perusasenne ja luova tila, 
rakastaa lähimmäisiäni ja 
elää niinkuin opetan! 

Lisään listaan tarkoituksen pitää huolta kunnostani entistä paremmin, syödä järkevämmin ja viettää aikani itselle merkityksellisten ja tärkeiden, toista kunnioittavien ihmisten kanssa! Aion myös kertoa heille, miten tärkeitä ja rakkaita he minulle ovat <3

Hyvää uutta vuotta 2013!


1 kommentti:

  1. Hyvä tilinpäätös, hyvin selvisit! Potkua tähän vuoteen!
    T Leena

    VastaaPoista