Tilasin kirjakerhosta Rhonda Byrnesin kirjan Taikavoima. Tiesin, että Salaisuus-kirjat ovat hänen käsialaansa ja että hän vannoo positiivisen ajattelun ja elämän asenteen nimeen. Ajattelin, että kirjasta voisi olla apua kirjoittajaohjaajuuteeni, uusia voimauttavia sytykkeitä kenties. En arvannut, että se tempaisee minut näinkin tiiviisti taikapiiriinsä. Olinhan jo kuukauden päivät lueskellut lähinnä sairaalamaailmaan sijoittuvia karmivia dekkareita.
Olen nyt kolmena iltana päiväkirjaa kirjoittaessani kirjannut ensimmäiseksi jokaiselta päivältä viisi asiaa, joista olen kiitollinen. Annan asioiden tulla intuitiivisesti. Sen jälkeen kirjoitan, miksi olen asiasta kiitollinen ja kiitän mielessäni. Ensin ajattelin, että hassuahan se on samoista asioista joka ilta kiittää, mutta yllättäen joka ilta olen löytänyt uusia kiitollisuuden aiheita, konkreettisia, abstrakteja.
Kirjassa on 28 päivän "kiitollisuuskuurin" ohjeet. Eilen illalla puuhastelin kiitollisuuslistani kanssa ja etsiskelin käteeni sopivaa voimakiveä kotoa. Talviaika, mistä kiviä? Onneksi olen kivien kerääjä ja matkoilta tulee aina kolmasosa matkalaukullista vierasta maaperää mukana. Kiviä siis löytyy. Mieleen pamahtivat myös puolijalokivet, joiden parantavaan voimaan hurahdin polvionnettomuuden jälkeen (käveleskelin kyynärsauvojen kanssa ja lastan sisällä oli tiikerinsilmä). Ne löytyivät kylpyhuoneen kaapista. Ennen nukkumaan menoa pyörittelin oranssia kiveä (jonka nimeä en muista, mutta aion tarkastaa) kädessäni ja pohdin päivääni. Melko helposti löysin tapauksen / hetken, josta voin olla erityisen kiitollinen. Palautin sen mieleeni ja kiitin. Nukuin yöni ihan uppotukkina. Tästedes puuhastelen iltaisin taikakalujeni parissa. Katsotaan mikä aamu herään kivi kädessä tai tyynyt alla.
Kirjan ajatus on, että kiitollisuus toimii koko elämään vaikuttavana. Se on kuin universumissa piilevä vetovoiman laki, energian keskus.
Lainauksia:
Muhammad: ”Kiitollisuuden tunteminen saadun yltäkylläisyyden vuoksi on paras vakuus sille, että runsaus jatkuu.”
Laotse: ”Jos iloitset siitä, miten asiat ovat, koko maailma on sinun.”
Tecumseh, intiaanipäällikkö: ”Kun heräät aamulla. kiitä aamun valoa elämästäsi ja voimastasi. Kiitä ruoasta ja elämisen ilosta. Jos et näe syytä kiitokseen, syy on itsessäsi.”
Albert Einstein ja Isaac Newton kiittivät toisia ihmisiä –heidän kanssaan työskenteleviä sekä aiempia ihmispolvia- heidän työstään, jotta heidän oma työnsä oli mahdollinen.
Lisään ajatuslistaan vielä minulle tärkeän tarinan vanhasta intiaanipäälliköstä, joka puhutteli nuorta soturia, jolla oli ristiriitatilanne. Päällikkö sanoi: ”Mielesi on kuin kaksi tappelevaa koiraa. Toinen on hyväntahtoinen ja toinen riidanhaluinen. Hyväntahtoista ohjaa kiitollisuus ja positiivinen elämänmyönteinen energia, riidanhaluinen näkee ensin vaarat, uhat ja haitat. Se koira vahvistuu ja voittaa, jota sinä ruokit.”
PS. Olen kiitollinen kommenteistanne rakkaat ihmiset. On ilo "jutella" tämänkin kanavan kautta.
Hiennoo, Satu!
VastaaPoistaMiä olen pitänyt kiitollisuuskirjanpitoa jo pitkään. Aloitin sen sillee, että joka sunnuntaiaamu kävin lenkillä, jonka aikana kävin läpi kaikki kiitollisuuteni aiheet. Ja sanoin perään kummitätini opettaman Kiitetty kiitetty kiitetty! Sitä toistelen muutenkin aina, kun tajuan olla kiitollinen.
Sittemmin olen kirjannut kiitollisuuden aiheet kiitollosuuskirjaan aina muistaessani.
Sen lisäksi kirjaan tähtihetki -kirjaan joka aamu aamuteetä juoskennellessani edellisen päivän kolme tähtihetkeä. Olen tehnyt niin jo 5 vuotta. Se on hyvä tapa aloittaa päivä. On aina valmiiksi hyvä mieli.
Suosittelen myös Rudiger Schachen kirjoja: Sydänmagneetti, Sydämen voima ja vasta ilmestynyt Totuuden seitsemän verhoa. Ne on mun yöpöydällä aina. Niiden kysymyksiä on hyvä makustella ennen unta, joka, kutes tiät, antaa vastauksia :)
Kiitos Kerttuli vinkeistä kirjojen suhteen. Kyllä tuo kiitollisuuden voima taitaa toimia vastavoimana kateudelle ja synkkyydelle.
VastaaPoista