keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Tosi marmattaja

Tämä vuosi alkaa näköjään oikein epäkohtien marmattamisella! Nyt ottaa päähän radiokanavien aamuohjelmat. (Postaus sisältää tuotesijoittelua...)

Kuuntelen radiota lähinnä autoillessani, eli joka arkiaamu 7.30-8.10 välisenä aikana sekä iltapäivällä neljän jälkeen. Pidemmillä ajomatkoilla kanava määräytyy sen mukaan kuka ajaa, ketä on kyydissä ja missä järjestyksessä autossa istutaan. Kyllä! Lapset päättivät yhteisymmärryksessä, että se, joka joutuu takapenkille saa määrätä kuunneltavan kanavan. On minullakin siihen joskus sanomista...

Eri radiokanavat ovat suunnanneet ohjelmistoaan tietyn ikäisille, tietyssä elämän tilanteessa oleville, kenties eri aikatauluissa eläville kuuntelijoille. Minä en vaan ole pitkään aikaan tiennyt, mihin ryhmään kuuluisin, kun töihin ajaessa ei saa kuunnella muuta kuin alapään juttuja. Sen iän olen jo ohittanut (enkä vielä siihen ikään ole tullut), että pissa-kakka-jutut naurattaisivat. Eilinen aamu alkoi NRJ:n kuuntelulla, koska teini haluaa kuunnella sitä kouluun vietäessä. Joudun siis kuuntelemaan vartin ajan aamupoikien ihmissuhdemankelia ja mistäpä siellä yleensä muusta keskustellaan kuin parisuhdeasioista ja lähinnä siitä, mitä tehdä kun toinen on pettänyt, itse on pettänyt, puoliso ei anna, itse ei haluta, tekee mieli tehdä jotain muuta tai elimistöön on juuttunut jotain ylimääräistä. Jos ovat kysymykset ehkä kieliposkessa lähetettyjä, ovat vastaukset vähintään arveluttavia. Pojat viljelevät runsaasti myös pieruhuumoria ja laskevat avoimen ilkeästikin huulta jotenkin suureen massaan sopeutumattomista ihmisistä ja asioista. Ei tule hyvä mieli kuunnellessa, ei. Enkä myönnä olevani tiukkapipo, en.

Vaihdoin kanavaa ja Suomipopilla käytiin kakkakeskustelua Noro-viruksen ympärillä. Sitten miesjuontaja kertoi kokemuksiaan uimahallista, miten kaikki miehet tsekkaavat toistensa värkkien koot suihkussa: Katsovat ensin naamaa, onko tuttu, sitten vehkeet ja sitten vielä, että huomasiko, että vilkaisin. Noinkohan on? Ja sitten vielä oman pelin analyysi tarinatuokion päätteeksi. Iltapäivällä olin työkaverin kanssa kuntosalilla ja jäimme suu auki kuunetelemaan YleX:n toimittajien luokatonta kilpailua: Miten reagoit, jos vessan pytystä löytyy kymmensenttinen liero? Joku oli soittanut ja kertonut kipanneensa kukkaruukun mullat pönttöön (järjen riemuvoitto!) ja seuraavana päivänä pöntössä oli ollut reilun kokoinen mato. Nyt kolme kilpailijaa sai soittaa ja kuvailla reaktioitaan. No arvatkaa nyt, mitä kaikkea sinne kuviteltiin solahtaneen. Hei ihan oikeasti!!!

Kanava, jota yleensä itsekseni kuuntelen on Groove. Siellä on normaalisti lempeä ja lämmin tunnelma. Niin oli tänäkin aamuna. Joka päivä Groovella heitetään ilmoille jokin päivän teema, johon kuuntelijat saavat lähettää tai soittaa kommenttejaan. Tänään käsiteltiin iskurepliikkejä. Huomasin hymyileväni. Ihmiset ovat todella luovia. Kunnes... pääsimme taas kakka-osastolle! Kuuntelija oli kertonut tarinan, miten oli 40 vuotta sitten tavannut puolisonsa ulkohuussijonossa ja miten olivat päätyneet toisiaan vilkuilemaan vierekkäisten pytyn reikien kautta... Kekseliästä tosiaan kurkkia, että miltäs ne neidin pyllyn posket oikein näyttävätkään tai kuinka pitkällä herran vehkeet roikkuu.

Eikö meillä ole muuta puheenaihetta? Että toimiiko vatsa ja miten petihommat sujuvat, niinkö? Tietysti säästäkään ei aina jaksa vaahdota. Mutta että esimerkiksi mikä ottaa tänään päähän, autolla ajo, missä kohtaa juuri nyt kiristää, lempisuklaa, millä on kiva aloittaa päivä, onnistumisen kokemukseni edelliseltä päivältä, terveiseni päättäjille, jos olisin eläin niin mikä, millaiset kengät sinulla juuri nyt on jalassa, millaisen lahjan olet viimeiksi saanut, ketä olet kiittänyt viimeiksi, millaista musiikkia haluat aamuusi, millaisena haluat kahvisi vai juotko ennemmin trendikkäästi teetä, tarvitaanko kaikkea tietoa, tuletko toimeen ilman somea, hyvän ystävyyden kriteerit, kuinka usein tulee kirjoitettua kortti, mikä on ollut elämäsi mahtavin matkakokemus, flunssan torjuntakeinot, kuka on arkesi sankari tai muuta yhtä tärkeää.

Taidan siirtyä huomisaamusta klassiselle tai kaivan kaverin tekemän hoilauslevyn hansikaslokerosta ja vedän omaa kivaa korkealta ja kovaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti