maanantai 10. helmikuuta 2014

Tosi tekniikan ihme

En oikein tule toimeen kaukosäätimien kanssa! Niitä on aina liikaa tai ne ovat väärään vempeleeseen. Kun nappulasta painaa, kohinaa kuuluu mutta mitään ei näy. Niillä aukeaa joku sellainen luukku, jonka pitäisi pysyä kiinni ja pyörittää levyä tai sitten alkaa leivänpaahdin soimaan!

Lyhyt tekniikan oppi: Hermo menee!

Muistan kaiholla opiskeluaikaa Malminkartanossa, kun kaksiomme olohuoneeseen sohvan lisäksi mahtuivat miehen stereot kahdella muhkealla kaiuttimella ja kuvaputki-tv. Jos halutti katsoa elokuvaa muualta kuin tv:n tarjonnasta, mentiin elokuviin tai vuokrattiin lähibensikseltä moviebox. Se oli hassu salkkumainen vehje: kytkettiin vaan telkkariin ja alettiin katsoa.

Sitten ostimme ensimmäiset omat videot. Olin käyttömestari. Osasin jopa ajastaa nauhoituksen.

Muutamia viikkoja sitten meillä kävi digiboxin asentaja. Se vyörytti tilannetta niin, että piti käydä etsimässä Y-kaapelia sen, tv:n ja kotiteatterin välille. Mikä hiton Y-kaapeli? Kun kysyin sellaista paikallisessa elektroniikkajätissä, sain käteeni motikan, jossa oli piuha perässä. Ei mitään ulkonäön puitteissa Y:hyn viittaavaa (tajusin sen sitten kyllä, miksi tuo nimi). Mukana kaapeliostoksilla oli myös tytär, joka haluaisi katsella netistä elokuvia tv:n kautta. Äitimuori taas huuli soikeana, että miten. Myyjätär kaupassa kertoi rauhallisesti, että "tällä motikalla otetaan signaali tietsikasta ja se siirtyy tv:n ruudulle, mutta jos tv on vanhempi kuin v. 2009 ostettu, voi olla, ettei tämä toimi." Ja eikun kotiin kokeilemaan ja eihän se toiminut.

Nyt on Netflixit, kanavapaketit, se uusi tallentava digiboxi ja umpiuuno emäntä! Miksei tekniikka pysy päässä? En koe olevani vanha, että oppimiskyky olisi sen takia koetuksella. En edes usko, että vanhana ei oppisi uusia asioita. Pötypuhetta! Pidän elokuvista ja laatusarjoista. Katsomisen motivaatiosta se ei siis ole kiinni. Tyttären täytyy aina näyttää, mistä mennään menuun ja mistä sitten painetaan, että saadaan lempisarja tallennettua. Ja sitten kun yritin katsoa tallennettani, se ei suostunu sitä minulle esittämään. PrKL!!!

Minulle riittäisi normaali kanavatarjonta 1-4 plus Subit ja Livit. Nyt tarjontaa on niin paljon, etten edes jaksa selata, mitä mistäkin tulee. Elämässä on niin paljon tärkeämpääkin muistettavaa ja ajateltavaa, että se lienee suurin syy sille, ettei kodin elektroniikan käyttö ole syöpynyt selkäytimeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti