keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Tosi aamuradiossa

Kuuntelen radiota vain ja ainoastaan ajaessani autolla. Kuunneltava kanava riippuu siitä, ajanko yksin vai onko kyydissä millainen miehitys / naisitus. Mies ja poika haluavat kuunnella Rockia, neiti Voicea tai NRJ:ä. Minun kanavani vaihtelevat fiiliksen mukaan. Yleensä olen Suomipopin taajuudella tai Aallolla, välillä kuuntelen paikallista Jannea tai Iskelmää. On mukava hoilata mukana.

90-luvun alkupuolella ajelimme mieheni kanssa yhdessä pääkaupunkiseudulla. Silloin oli vielä Radio Mafia. Oli aika ennen joulua ja kanavalla käynnissä kilpailu, kerro paras jouluherkku. Piruuttani otin autopuhelimen (aika ennen käynnykkää) ja virnuillen sanoin siipalleni soittavani ja kertovani hänen tekemästään imelletystä perunalaatikosta. Ja kas, yhtäkkiä olin linjoilla ja jutustelin Olga K:n kanssa. Kuvailin mieheni perinneherkun, mummoltaan opitun ja suvussa kulkeneen. Kerroin miten se on kullankeltaista ja sopivan vetelää, ei siirapilla maustettua vaan aidosti imellettyä. Olga K kysyi, saisiko lainata mietäni joulun ajaksi. En luvannut! Sain silti Mafian T-paidan ja cd-levyn.

Tänä aamuna kuuntelin poikkeuksellisesti Groovea. Juontajat kyselivät ihmisiltä, millaisia keksintöjä tulisi vielä keksiä. Hetken mielijohteesta tartuin puhelimeen ja lähetin studioon tekstiviestin: "Haluaisin keksiä pillerin, joka poistaa maailmasta pahuuden. Sellaisen, jonka voisi lisätä juomavesiverkostoon ja annostella kaikille." Puolen tunnin päästä studiosta soitettiin ja kiitettiin hyvästä keksinnöstä. Sain kehoituksen antaa kuulua itsestä uudelleenkin sekä palkkioksi vitamiineja talven varalle. Sen verran on aktiivista tämä elämä, että hyvään tarpeeseen tulevatkin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti