tiistai 3. huhtikuuta 2012

Tosi sekavaa sanastoa

Ei ole permanentti enää permanentti. Se on rakennemuokkaus! Parturikaan harvemmin enää parturi vaan hiusmuotoilija.
Vajaakuntoinen on sosiaalisesti työrajoitteinen.
Siivooja on siistijä, askartelunohjaaja ohjaustoiminnan artenomi ja luultavasti kohta kulttuuripainotteinen sosionomi. Entä mitä tekee menekinedistäjä?
Kotona asuminen ja arkinen puuhailu on kotoilua.
Enää et harrasta tanssia vaan zumbaat, käyt sololatinoksessa, latinomixissä tai bailatinossa. On myös bodyfusionia, lyrical dancea ja poppingia.
Niin ja kaikki kuntosalityöntekijät ja jumppaopet taitavat olla nykyisin personal trainereita.
Stressitasoa alentaakseen ihminen leppoistaa eli downshiftaa.
Kenkiä ostaessa ei enää tiedä, mikä on mikä. Loaferit vai slipperit, sandaletit vai platformit, sling backit vaiko espandrillet? Ja mitkä ovat lifestyle-kengät? Urheilujalkineissa on autoista tuttuja kirjain-numeroyhdistelmiä ja niitä ostamaan lähtiessäsi tarvitset muistilapun, kun ei enää voi mennä ostamaan pelkästään lenkkareita tai sisäpelikenkiä.
Tavan mustikka ja puolukka ovat superfoodia. Samoin pähkinät ja tyrnimehu!
Onko poro koko Suomessa lähiruokaa? Viron pottuja saa ainakin Etelä-Suomen näkökulmasta lähempää. Kastike on salsa ja makaroni pastaa.
Ala-aste muuttui jossain välissä alakouluksi ja yläaste yläkouluksi. Sijaitsevatko ne päällekkäin vai saman mäen ala- ja yläpuolella?
Ennen oli lastentarha, sitten päiväkoti ja nyt ne ovat varhaiskasvatuskeskuksia.
Porno on aikuisviihdettä. Hitto, olen aikuinen, muttei se minua kamalasti kyllä viihdytä (eikä viehätä).
Puoliso on kumppani (näin avoimina aikoina), rakastaja on salarakas.

En ole todellakaan mediaseksikäs lähtiessäni kohta vanhoissa lenkkareissani työpaikkani kuntosalille polkemaan kuntopyörää. Jaloissani ei ole Adidas XZ93 fi:tä eikä ranteessa tikitä mittareita. Tukka sojottaa luonnonkiharalla ja haisen hielle. Kukaan ei tule kertomaan minulle, miten minun tulee kuntoani kohottaa. Ihan itte keksin. Rehkimisen jälkeen ajan kotiin pienellä sitikan käppänälläni ja ahmin kuvun täyteen miehen tekemää perusmättöä ja heittäydyn sohvalle lukemaan! Voi onnea!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti