torstai 5. huhtikuuta 2012

Tosi hidasta portaikkoa

Joku viisas tiedemies voisi vääntää minulle rautalangasta, miksi lihominen tapahtuu niin paljon nopeammin kuin laihtuminen. Tiedän ja ymmärrän kilokalorien vaikutuksen ja toiminnan. Sitä en ymmärrä, että miksi viikon mässytyksestä napsahtaa saman tien neljä kiloa lisäpainoa kun neljän viikon dietin aikana ei liikahda kilokaan! Joku tässä ei täsmää!

Mies ilmoitti meidät molemmat Keventäjiin ennen Italian matkaa, siis viikolla 8. Kuten kirjoitin aiempana, neljä kiloa tuli pastojen syönnistä tuliaisina Suomeen. Niitä olen nyt yrittänyt sulatella merkitsemällä jokaisen suupalan rehellisesti päiväkirjaan, lisännyt liikuntaa polvikivun rajoissa. Keventäjät on ansiokkaasti laskenut minulle painoindeksiä, ruualla tulleita ja liikunnalla menneitä kilokaloreita, arviota siitä, paljonko saan syödä tavoitepainon saavuttamiseksi 1.7.12 mennessä. Huoh! Tämä läski on junttautunut yltympäriinsä kehoani niin, ettei se suostu hievahtamaankaan.

Viihdyn kyllä tässä nykyisessäkin koossani, mutta ihan terveydellisistä syistä olisi hyvä saada noin 6-10 kiloa pois. Jos painon pudotus auttaisi siihen, millä sitä painoa alkoi tulla: polvivaivat! Jos nielusta ei enää kumpuaisi öisin korinaa  ja yöuni olisi laadullisempaa. Jos vireystila olisi parempi. Jos kesähelteillä ei hikoiluttaisi niin paljoa. Jos ruokailutottumukset muuttuisivat pysyvästi. Jos pääsisi eroon makeanhimosta. Ja sitten jos siinä sivussa alkaisi näyttämään hieman paremmalta niin aina plussaa! Paljon etuja, mutta niin on kyllä paljon vaivaakin tätä menoa!

Pikadietteihin en usko. Painonvartijoiden pistelaskut on kokeiltu, samoin karppaaminen. Nuo molemmat systeemit kyllä antavat aineksia elämäntaparemonttiin, mikä on tavoitteeni. Nyt on vuorossa Keventäjien keinot. Vaikka muuten kirjoitan päiväkirjaa, suhtauduin epäilevästi ruokapäiväkirjan pitämiseen. En osannut ajatella, että siitä voisi olla jotain apua. Kyllä se vaan jotain on opettanut.

Näen nyt napostelun kriisipaikat, eri ruoka-aineet näyttäytyvät uudessa valossa (kukkupuhetta se, etteikö leipä muka lihota!), liikunnan merkitys arjessa on korostunut, pystyn hillitsemään paremmin mielitekoja. Ainoa mikä puuttuu, on painon lasku!

Olen kuullut juu senkin, että paino laskee portaittain... Missä se ensimmäinen askelma on???

2 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Viikko kuntoilua joka päivä, ainakin hieman. Ja huomenna ensimmäisenä arkipäivänä pääsiäispyhien jälkeen on varattava aika ortopedille. Voisiko tuo vaaka jo armollisesti heilahtaa alaspäin!!!!

    VastaaPoista