lauantai 13. syyskuuta 2014

Tosi yhteiseloa

Ovat ajat ja muoti muuttuneet! Ja se on hyvä se, näissä asioissa.

Kun minä olin 16-vuotias, vietin kaiken mahdollisen aikani kavereitten luona, ulkona tai kylillä. Ei tullut kuuloonkaan, että olisin perjantai-iltana poikaystävän kera laittanut pizzaa vanhempieni kanssa.
16 -vuotias tyttäreni on viettänyt useamman perjantai-illan meillä kotona poikaystävänsä kanssa. Ovat tehneet vohveleita, lettuja ja eilen pizzaa isänsä kanssa. Ateria on nautittu yhdessä ja sen perään vielä hyvä leffa dvd:ltä. Nuoriso valtaa sohvan ja myttyilee sillä, vanhemmat saavat hajaantua nojatuoleille. Pieni hinta yhteisestä ajasta.

Kun minä olin 16 -vuotias, oli muotia sekoittaa pää viinillä tai oluelle. Jotkut sekoittivat päitään aivan totaalisesti imppaamalla ja muutamalle koulukaverilleni kävikin sitten tosi huonosti...
16 -vuotias tyttäreni on maistellut alkoholia ja varmaan joissain illan istujaisissa ottanut enemmänkin (poissa äidin silmistä). Koskaan en kuitenkaan ole tavannut häntä humalassa, enkä krapulaisena. Hän ei polta tupakkaa ja pyrkii muutenkin viettämään terveellistä elämää (on ajoittain jopa terveysterroristi äidilleen!). Ei liene muotia olla doku?!

Asiallisesti ollaan nyt... 

Äiti on kovasti onnellinen jälkikasvunsa kasvuajasta! Moni asia on tällä sukupolvella kuitenkin hankalampaa, kuten kesätyöpaikkojen saanti ja työllistyminen, opiskelupaikkoihin pääseminen ja elämän kallius. Uskon, että tämä sukupolvi hoitaa kuitenkin hommansa mallikkaasti. Heillä on sosiaalisia taitoja ja tahtoa yhteiseen hyvään.
Kuvassa kolmen sukupolven naiset...
Eikä nää kaks nyt enää niin asiallisesti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti