lauantai 6. huhtikuuta 2013

Tosi taiteilua

Viikonloppu valokuvien parissa. Pläräsin satoja digikuvia muistitikulle valmistautuessani Vanajaveden opiston valokuvia eri materiaaleille -kurssille. Kurssilla opettajana toimii kuvataiteilija Anne Tamminen vuosien ammattitaidolla.

Pohjustuksia pohjustuksia. Erilaisia aineita pleksille ja alumiinilevylle. Itsetehtyä kalvoa kuivumaan. Ensimmäiset metallilevyt tulostimeen ja ha haa! Uskomatonta, että metallillekin voi tulostaa!

Kuvia katsellessa ei voinut kuin ihmetellä ihmismielen moninaisuutta, katsantokantojen runsautta ja luomisen iloa. Jokaisella kurssilaisella oli omanlaisensa tapa työstää pohjia ja valita tulostettavia kuvia. Antoisaa!

Erilaisten mömmöjen kuivumiseen meni aikaa. Printtereitä oli käytössä vain yksi, joten odotteluaikaa kurssipäivän aikana oli reilusti. Tulostelin sillä aikaa valokuvapaperille kuvia, joista olin ajatellut koota sarjan töitä teeman IHMISEN JÄLKI alle. Iltasella sitten kaivelin kaikki tyhjillään olleet kehykset ja sovittelin tulostamiani kuvia niihin. Prameat kehykset, rujot kuvat kaikenlaisesta kamasta, jota ihminen luontoon on tumpannut. Ja niitähän riittää...

Tällaisten asioiden äärellä tänä ja ensi viikonloppuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti