sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Tosi kateissa ne lamput #X@

Kukkalamput!!! Huhuuuuu! Kaupat hei, mihin olette hävittäneet / hukuttaneet / jättäneet ne sellaiset hieman lilaa hohtavat pikkukantaiset lamput, joilla saa hiukka eksoottisemmat huonekasvit kasvamaan täällä pohjolan pimeydessä?

Toin kuulkaa Espanjasta palasen kaktusta matkalaukussa Hämeeseen. Se oli pudonnut emokaktuksesta maahan ja alkanut kehittää kuivaan hiekkaan juurta. Sinne se yritti kaivautua, mutta vesi oli noin 300 metriä alempana. Pelastin sen! Adoptoin sen Suomeen! Ja nyt haluaisin, että se elää hyvän ja pitkän elämän ja kasvaa samanlaiseksi kuin emonsa, kaksimetriseksi!

Toin myös neljänlaisia siemeniä. En tiedä, mitä kasveja ne ovat. Todennäköisesti jotain suuria, korkeita, käpypalmuja ja surinapuita. Laitoin ne istutusmultaan ja kastelin huolella. Odotan, että ne itävät ja tuovat palan rakastamaani Espanjaa olohuoneeseeni. Ja nyt haluaisin, että ne elävät hyvän ja pitkän elämän ja kasvavat samanlaisiksi kuin emonsa, kaksimetrisiksi ja tuuheiksi!

Olin ajatellut, että apunani kasvatusprosessissa olisivat kasvilannoite, puhumani sonta ja KUKKALAMPUT. Vaan niitä lamppujapa en ole löytänyt Hämeenlinnasta, en myöskään Ideaparkista, en edes Claes Ohlssonista. Missä pirussa niitä säilytetään ja mydään?

5 kommenttia:

 1. Kukkalamppujen kysyntä on niin pientä, että ovat varmaan jääneet kauppojen tarjouslaareihin, eikä uusia ole tilattu pölyyntymään. Joudut etsimään ihan yksityisen pienen lamppuihin erikoistuneen kaupan, he voivat tilata tukusta jos ei löydy takahuoneesta. Isot ketjut ei pysty näin palvelemaan.
  -poro-

  VastaaPoista
 2. Valo vinkki adoptoiduille kasvi lapsille!

  Kodin1 myy / Hinta 25,95 €
  Megaman, Artco Megaman kasvivalaisin 15W
  Kasvivalo tuottaa vain häviävän pienen määrän UVA-säteilyä ja lähes 0% UVB-säteilyä ja paljon kasvin tarvitsemaa sinistä ja punaista valoa.
  Kasvivalaisinsetti sisältää valaisimen sekä energiansäästölampun 15W. ip20 (sisätiloihin). Mitat: ø 174, korkeus 220 mm. Muovikupu. Paloaika n. 10 000 tuntia.
  Tuotenumero: 6757033

  Onnea lampun metsästykseen ja kasvien kasvatukselle! :)

  VastaaPoista
 3. Hei, kiitos tiedoista teille. Täytynee mennä Kodin 1 käymään ja seuloa tarjouslaarit =0)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyikö lamppuja ? Ne toisivat valoa kasveille ja myös koko Niemisen perheelle...

   Poista
 4. Moi Raija. En ole löytänyt. Mutta olen aamuisin antanut kasvatuksilleni itseni rinnalla kirkasvalolamppuhoitoa ;D

  VastaaPoista