maanantai 12. elokuuta 2013

Tosi pärisevää

Meilläkin on tänä kesänä ollut mopoilija, neitonen sai mopokortin. Pärinää on pihassa piisannut sitäkin ennen, kun kaverit mopoillaan ja mopoautoillaan kävivät hakemassa ja tuomassa. Hyvin neiti ajaa ja isänsä on häntä hommaan treenannut. Miehen suosikkisanonta moottoripyöräilijöistä ja mopoilijoista on: "On kahdenlaisia prätkäilijöitä: niitä, jotka ovat kaatuneet ja niitä, jotka tulevat kaatumaan." Homma on meidän kaikkien kohdalla hoidettu alta pois!

Seuraan ajoittain kauhulla mopoilijoiden menoa. Yksin ajavat tytöt menevät maltilla (tytöt yleensä maltillisemmin muutenkin kuin pojat). Mopoauto on minusta paholaisen keksintö, oikea loukku! Moni kaveriperheiden teini on mautonsa telonut tai menettänyt sillä kortttinsa. Joku on ahtanut mautoon kuusi kaveria, toinen ottanut mutkan suoraksi ja kaatanut sen soratiellä. Yksi väisti nurmikon leikkaajaa ja kun sora toimi kuulalaakereina pyörien alla niin siinä mentiin läpi orapihlaja-aidan suoraan omenapuuhun.

Ei ole aukotonta ajo-opetusta ja vanhempien vastuuta tulisi korostaa ajamisen seuraamisessa. Palata aika ajoin perusasioihin, kuten ajonopeuteen, saako 3 mopoa ajaa rinnakkain kylätiellä samalla kaistalla, pidetäänkö kypärää vai ei, millaiset tossukat jalassa ajamaan lähdetään.

Kesä on ollut kuuma. Jos jonkin laista asustepartta on mopon selässä nähty. Pelottavin näky on tyttö, toppi, shortsit ja varvastossut!!! Jo 40 km/h vauhdista kaatuessa asfaltti raapii siinä liukujalta lihat luuta myöten. Eikä varvastossuissa paljon pitoa ole pysähtymistilanteessa.

Tänään koiraa kävelyttäessä vastaan tuli seitsemän mopopojan lauma. Alueella on 40 km/h nopeusrajoitus, mutta noilla viritetyillä päristimillä mentiin töyssyjen yli puoliksi lentäen ja kaksi rinnakkain. Tovin kuluttua ohi kaasutteli kaksi mopoa, molemmissa kaksi tyttöä päällä. Peräkkäin menivät asiallisesti, mutta kommunikoivat tauotta tööttäilemällä äänitorvillaan.

Lauantaina vastaan ajeli nuori mies kypärä päässä, mutta leukasoljet auki! Voi idiotismi!!! Mitä se siinä auttaa?

Järki päässä liikenteessä. Meillä ovat asenteet höllentyneet viime vuosina. Vanhemmat hoi!!! Tarkkailkaapa omaa toimintaanne liikenteessä ja opettakaa jälkikasvunne järjellisiksi. Kaikilla tulee olemaan kivempaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti