sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Kenkäjoulukalenteri 11/16

Olen vuoden 2016 aikana oppinut käyttämään tori.fi:tä. Nykyään kun eteen tulee hankinta, koski se sitten huonekaluja tai kodin tarvikkeita, kurkkaan, mitä torissa on tarjolla. Siinä sivussa tulee välillä tutkittua myös vaatteet ja kengät. 

Ensimmäinen kerta täysin vieraan ihmisen ovella painamassa ovikelloa oli jännittävä: miten tässä tulee toimia ja mitä sanoa? 
"Moi tulin hakemaan sun vanhaa sänkyä?"
"Sul oli myynnissä mekko, voisinko tulla sun vaatehuoneeseen kattomaan?"
Voiko katsellessa vielä tinkiä? Pitääkö jäädä jutulle?

Nykyisin olen jo rutinoitunut torin käyttäjä ja tavaran hakija. Tässä marraskuussa olen metsästänyt pinnatuoleja ja pyöreää ruokapöytää. Tuoleja olen haalinut täältä Hämeenlinnasta, Valkeakoskelta, Tampereelta ja Helsingistä. Liikkuvan työn etu on sekin, että reviiri hakea tavaraa on melko laaja!

Ja millaisia ihania tyyppejä olenkaan tavannut. Yksi näytti joulupukilta. Sanoi kasvattaneensa partaa juurikin sesonkia ajatellen. Eräs nainen oli todella epäluuloinen ja halusi katsoa siinä vieressä, kun maksoin mobiilipankin kautta tuolin hänen tililleen. Yksi mies sanoi olevansa niin huonomuistinen, että toivoi minun muistuttavan häntä tuolista edellisenä päivänä. Muutama on ystävällisesti suostunut säilyttämään tuoleja siihen asti, kun seuraavan kerran menen Tampereelle työn takia.


Mutta sitten taas kenkiin... Facebookissa on myös kirpputoreja ja ne läväyttävät ilmoituksia aina "Naamakirjan" avautuessa. Nämä hiekanruskeat kiilakorkonilkkurit ostin mukavalta nuorelta naiselta Hämeenlinnan alueen nettikirpputorilta 8 eurolla. Näiden juju on tuo solkirivi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti