torstai 17. maaliskuuta 2016

Tosi kevään keskellä

Asun keskellä keväistä luontoa! Makuuhuoneen nurkissa kuuluu tippuvien räystäiden keveä lotina. Naakka pesii vanhan puunrungon kolossa 5 metriä ikkunasta ja palokärki herättää sarjatulellaan aamuisin. Sorsat ovat saapuneet salmeen.


Viime yönä tapahtui kuitenkin jotain sydäntä sykähdyttävää ja ennen kokematonta. Heräsin klo 3.19 ihmettelemään, mikä minut herätti. Kesti tovin, että tajusin sen olevan ulkoa tulevan äänen. Makasin yrittäen paikallistaa sitä. Joutsenia! Parvi maahanmuuttojoutsenia lensi yli ja laskeutui huilaamaan salmeen.


Kävelin ikkunaan ja yritin tähyillä pimeään. En nähnyt lintuja, mutta äänet kuulin. Niillä oli kovasti asiaa toisilleen. Huomion kiinnitti pohjoisen taivaan himmeä valo. Siellä loimottivat revontulet vaaleanvihreinä. Katselin ja kuuntelin luonnon näytelmää kymmenisen minuuttia ja menin takaisin lämpimän peiton alle koiran viereen. Kaunis hetki, jonka jälkeen oli taas helppoa nukahtaa. Ihana kevät!

1 kommentti:

  1. Olet onnen tyttö, kun kaiken muutoksen keskellä olet löytänyt itsellesi paikan ns. luonnon helmassa. Ihania kokemuksia jokaisena vuorokauden aikana, hyviä tekstin aiheita runoiluun ym. kirjoitteluun. Aurinkoista sunnuntai-iltaa!

    VastaaPoista