lauantai 12. heinäkuuta 2014

tosi ihmeellistä toimintaa

MIkä hitto mättää Suomessa, lamaako täällä pelätään edelleen aina vaan? Se kyllä tiedetään, että työvoima Suomessa on kallista, mutta niin luulisi olevan tyhjän tilan ylläpito ilman toimintaa. Suomen kesä on tunnetusti lyhyt. Luulisi silloin kaikkien matkailuun liittyvien firmojen toimivan ja takovan! Aivan niin kuin talvikautena Lapissa. Nyt vaan on niin, että paikkoja on laitettu kiinni, tarjoilijaa ei huvita tai tavarat ovat loppu tms. 

Koottua reilulta kuukaudelta oman ja siipan taholta: 
* Kesäkuinen perjantai, olimme kollegan kanssa tekemässä elokuussa alkavan koulutuksen haastatteluja ja majoituimme Lahteen hotelliin. Olimme menossa Lahdessa syömään klo 21 ja risat. Hotellin läheltä (aivan keskustassa) kaksi ihan merkittävää ruokaravintolaa sulkivat ovensa klo 21.30, eivät siis ottaneet enää uusia asiakkaita sisään!!! 

* Mies varaa hyvää ruokapaikkaa Hämeenlinnasta, Katisten maineikas kartano: olemme suljettuina heinäkuun!!! What!? Paras lomailukausi ja porukkaa liikkeellä. Ravintolan chef on maankuulu ja paikka kuin luotu kesäiseen matkailuun. Siippa veikin sitten puolalaisen sisämaan vieraan Walhallaan Suomenlinnaan. Upea miljöö ja merimatka. Ravintolassa viinit loppu (punaviiniä tilattiin, valkoviiniä tuotiin kysymättä tilalle), salaatti loppu (tilalle tuotiin risottoa, noh, sehän onkin ihan melkein...), pääruokalautaselle tuotiin ihan jotain muuta, mitä tilattiin, savulohi RAAKAA. Suorastaan noloa!

* Tänään olimme pääsylippuostoksilla: Varusmiessoittokunta feat. Timo Kotipelto "Brothers in arms -konsertti. Esitteessä luki: lippuja myy lippu.fi. Siis CM Hämeenlinna Tiiriö. Sinne. Eivät myyneetkään, vaan juuri tätä tapahtumaa Hämeenlinnassa myy Verkatehdas ja Lippupalvelu. Verkikselle siis: suljettu heinäkuun lopulle!!! R-kioskin Lippupalvelun toimipisteeseen: eivät myy kuin varattuja lippuja. NO NE SAA SITTEN ITSEKIN TULOSTETTUA!!! 

* Suomessa puistoissa järjestettäviin konsertteihin (suurimpaan osaan) ei enää voi mennä picnicille omien viinipullojen ja eväiden kanssa. Jos haluat nauttia lasin tai pari, ostat ylihintaisena pullon tilaisuuden järjestäjältä ja menet juomaan sen muiden samanlaisten kanssa aidatulle alueelle. Ei ihan vastaa ajatusta mukavasta sunnuntaista ystävien kesken itse valitulla nurmipläntillä. Holhoukselta se tuntuu, ja olen satavarma, että moinen rajoittaminen lisää järjestyshäiriöitä: piilopulloja kuljetetaan alueelle saappaiden varsissa ja rintsikoissa, ihmiset jotka haluavat juoda sen viininsä tai oluensa, ottavat kunnon pohjat ja sehän tiedetään, millaista siitä sitten seuraa. PS. En kuulu heihin, jotka ottavat alkoholia päihtymistarkoituksella vaan nauttiakseen siitä hyvässä seurassa kohtuudella.

Oikeasti tuntuu aika uskomattomalta. Olemme tämän kesän aikana vierailleet jo Tallinnassa, Riikassa ja Tukholmassa. Ei oo:ta ei ole tullut vastaan! Mm.Tallinna peittoaa Helsingin matkailussa mennen tullen, sori vaan. 

Ystävämme oli Harley Davidson -tapahtumassa Tallinnassa Piritan laulu-aukiolla. Tilaa oli hyvin, palvelut toimivat eikä jonoja syntynyt, hinnat olivat kohtuuedulliset, ei alkoholirajoituksia alueelle eikä "picnic-väen karsinoita", ei myöskään järjestyshäiriöitä. Kävellessämme itse Tallinnan pieniä kujia sisäänheittäjät olivat hyväntuulisia ja oli mukavaa jäädä turisemaan heidän kanssaan muutama sana ja piipahtaa hämyiseen baariin tai aurinkoiselle terassille. Paikat olivat auki niin kauan kuin asiakkaita riitti. Asennetta! Palvelua! Suomen mainetta! Rahaa! 

Tää ei nyt ihan ymmärrä ja on kiukunnut koko päivän!!! Jossain on vika, kuka kertois noille?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti